Overslaan en naar de inhoud gaan

Klachtenregen over drukte bij Outlet Roermond

Geplaatst opzaterdag 1 augustus 2020 - 7:00

Veel bezoekers van het Outlet Center in Roermond klagen over de drukte en de manier waarop het winkelcentrum omgaat met de coronamaatregelen.

'Burgemeester sluit die tent' en 'in coronatijd kun je er beter wegblijven'. Het zijn slechts twee reacties die te lezen zijn bij de recensies over de Outlet in Roermond. Bezoekers zijn ontevreden over de manier waarop de drukte wordt aangepakt. Ook op beelden die L1 vorig weekend maakte, is te zien dat bezoekers niet altijd anderhalve meter afstand houden.

L1

Coronavirus
Vanwege het coronavirus moest het merkendorp eerder al een aantal weken de deuren sluiten. Sinds 7 mei zijn bezoekers weer welkom. Waar de eerste dagen mensen nog voorzichtig waren om te komen, werd het al snel drukker. Op 18 mei liet burgemeester Rianne Donders weten dat het te druk was in het winkelcentrum: "Het Designer Outlet Center heeft veel minder bezoekers dan voor de crisis. Toch zien we ook dat mensen zich minder goed aan de maatregelen (kunnen) houden wanneer het drukker wordt."

Donders maakte zich ook zorgen over Hemelvaart en Pinksteren. Daarom werd het maximum aantal bezoekers verlaagd naar 3000. Daarnaast werden er extra maatregelen getroffen.

Lees ook: Bezoekersaantal Designer Outlet wordt verlaagd

Hemelvaart
Op Hemelvaartsdag concludeerde directeur Rudolf van Gompel dat de dag goed was verlopen en dat iedereen zich aan de regels hield. Het leek daarmee of de mensen zich na de waarschuwing aan de regels houden. Maar volgens bezoekers is het alles behalve rustig. Een bezoeker laat weten: "Burgemeester sluit die tent. Hier kan geen afstand worden gehouden, er is geen toezichthouder te zien. Ze zeggen dat ze er alles aan doen, maar er wordt niets gedaan. Er worden veel te veel mensen toegelaten. We waren er op maandag voor 10:00 uur en dus voor openingstijd en er stonden al rijen voor sommige winkels. Ze laten het aan de eigen verantwoordelijkheid van de bezoekers over. Wil je corona oplopen, dan zou ik zeker gaan."

Die mening wordt door velen gedeeld: 'anderhalve meter was volstrekt onmogelijk'. "Er wordt alleen in de winkels rekening gehouden met het aantal personen, maar buiten de winkels lopen mensen kris kras door elkaar." Een ander: "Prima plek als je van veel drukte en wachttijden houdt, pretparkwachtrijen met borden van 120 minuten wachten. Het enige wat ontbreekt is de small world muziek."

Er zijn via Google Reviews en Facebook veel ontevreden reacties te lezen.

Reactie Gemeente Roermond
Het winkelcentrum reageert op elke recensent. Daarin is onder meer te lezen: 'De veiligheid en het welzijn van onze gasten en medewerkers zijn voor ons van het allergrootste belang' en 'wij houden ons nauwkeurig aan de richtlijnen van de Nederlandse overheid en het RIVM'. Verder laat het winkelcentrum weten de feedback serieus te nemen.

Naast de reacties via Google Reviews en Facebook wordt er ook geklaagd bij het Klant Contact Center van de gemeente Roermond. Een persoon die dat deed, deelde het antwoord van de gemeente met L1: "Wij delen uw zorgen dat, als gevolg van het niet naleven van de anderhalve meter norm het virus weer opnieuw kan opleven. Dit neemt niet weg dat de primaire verantwoordelijkheid voor de naleving van deze anderhalve meter norm bij ons allemaal ligt."

Verderop is te lezen: "We hebben ook regelmatig contact met zowel het Designer Outlet als met de ondernemers in de binnenstad. Zij hebben ons verzekerd er alles aan te doen om alle noodzakelijke maatregelen te treffen om de verspreiding van het virus tegen te gaan."

Maatregelen
Een verslaggever heeft bij het merkendorp gekeken naar de getroffen maatregelen. Zowel op straat, als in de winkels zijn er maatregelen toegepast. Op straat zijn er overal stickers voor looproutes en strepen waar je in de rij moet staan met de gepaste anderhalve meter afstand. Opvallend zijn de borden bij sommige rijen waarop de geschatte wachttijd staat beschreven, zoals je in een pretpark gewend bent.

Op ieder zitbankje hangt een A4'tje met de tekst: 'Please keep 1.5M distance'. Daarnaast mag er maar een beperkt aantal mensen per winkel naar binnen. Ook in de winkels zijn er lijnen en looproutes. Verder moeten bezoekers hun handen desinfecteren als ze een winkel binnen stappen. Er lopen 'handhavers' met gele hesjes die proberen te zorgen dat bezoekers de anderhalve meter in acht nemen. De verslaggever concludeert: "Het is vanwege de drukte (met name op de straten) echter lastig om die afstand te kunnen bewaren."

Reactie
L1 heeft het Outlet Center en de gemeente om een reactie gevraagd. Het Outlet Center was niet bereikbaar. De gemeente laat weten: "We zijn als gemeente Roermond vanuit onze rol wekelijks in overleg met het Designer Outlet Roermond over risico’s, effecten en maatregelen. Daarnaast zien we toe op naleving van de maatregelen ter voorkoming van verdere verspreiding van het COVID-19 virus op en rondom het Outlet Center, net als in de rest van onze gemeente."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen