Overslaan en naar de inhoud gaan

Klachten over rattenoverlast in Brunssum

Geplaatst opmaandag 17 oktober 2016 - 18:37

In het noorden van Brunssum is sprake van rattenoverlast.

Twee oudere bewoners klagen er al enkele jaren over, maar ook rond de Buitenring rukt het ongedierte volgens verhuurder Weller en bestrijdingsbedrijf Italiaander op. Volgens de gemeente daalt het aantal ratten juist licht en is het onwaarschijnlijk dat die tevoorschijn komen door de aanleg van de randweg.

Niet voeren
Wel zijn alle partijen het erover eens dat buurtbewoners zelf veel kunnen doen om de plaag te verminderen. Het weggooien van voedselresten en het voeren van vogels en eendjes trekt bijvoorbeeld ratten aan. "Alleen voeren als er sneeuw ligt", is daarom het advies van ongediertebestrijder Bas Italiaander.

Meer over de rattenoverlast op Limburger.nl en in De Limburger van dinsdag.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen