Overslaan en naar de inhoud gaan

Klachten over 'irritant knalvuurwerk' stromen binnen

Geplaatst opdonderdag 29 december 2016 - 16:08

Er komen in rap tempo veel meldingen binnen van vuurwerkoverlast in Limburg.

Met name in de omgeving van Sittard, Maastricht en Heerlen wordt volop geklaagd. Bij het meldpunt vuurwerkoverlast zijn tot nu toe zo'n 1500 klachten vanuit onze provincie gemeld.

Irritant
Er wordt vooral geklaagd over 'irritant knalvuurwerk' en ook over vuurwerkbommen die prullenbakken en vuilcontainers opblazen. Het gros van de meldingen kwam afgelopen dagen al binnen, terwijl er toen nog geen vuurwerk verkocht mocht worden. De vuurwerkverkoop is donderdagochtend van start gegaan.

Landelijk
In heel Nederland stromen de klachten binnen. Tot nu toe zijn er landelijk ruim 16.000 gemeld.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Honderden klachten over vroegtijdig geknal van vuurwerk
Vuurwerkverkoop weer van start
Drugs, wapens en vuurwerk in woonhuis Weert
Eerste vuurwerkvondst van het seizoen in Heerlen
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen