Geen 'gevecht' in Kerkrade na aanslag in Utrecht

Er komt geen politiek 'gevecht' tussen Klaas Dijkhoff (VVD) en PvdA'er Jack Vinders. De twee zouden het dinsdagavond in cabaretvorm tegen elkaar opnemen in Kerkrade, tijdens Stand-Up Politics.

Maatregelen na aanranding tbs-kliniek De Rooyse Wissel

De tbs-kliniek De Rooyse Wissel neemt maatregelen om de veiligheid te verbeteren nadat in oktober een medewerkster was aangerand door een patiënt.

Kamer eist opheldering na vondst wapens in gevangenis

Verschillende partijen in de Tweede Kamer eisen opheldering van staatssecretaris Klaas Dijkhoff over de situatie in gevangenis Ter Peel in Evertsoord.

Onderzoek naar transactie rond azc-pand Maastricht

De FGH Bank onderzoekt of ze bij de verkoop van een pand van vastgoedondernemer Ben Vos in Maastricht is benadeeld. Het betreft een beoogd asielzoekerscentrum voor 330 mensen.

Onderzoek: 'Niets mis met verkoop azc-pand Maastricht'

De 'schimmige verkoop' van het beoogde azc-pand aan de Parkweg in de Maastrichtse wijk Sint Pieter is volgens de regels gegaan.

Iragh kan het niet geloven: 'Ik mag blijven!'

Hij was in shock en kon het bericht niet geloven. Na 5 jaar onzekerheid mag Iragh Ebrahimi in Nederland blijven.

Heijmans: geen spijt van hulp aan Syrisch gezin

Burgemeester Jos Heijmans van Weert heeft er geen spijt van dat hij een Syrisch gezin heeft geholpen met 'onderduiken'. Hij zzegt dat tegen L1.

Dijkhoff: 'Burgemeester Weert hielp Syriërs juist niet'

Staatssecretaris Klaas Dijkhoff is het oneens met burgemeester Jos Heijmans van Weert, die een Syrische moeder met vier kinderen hielp met 'onderduiken' om te voorkomen dat de vijf terug moeten naar Duitsland.

Dijkhoff: extra opvang Maastricht noodzakelijk

Staatssecretaris Klaas Dijkhoff (VVD, Veiligheid en Justitie) heeft begrip voor de zorgen over de komst van 520 extra asielzoekers naar Maastricht, maar vindt die opvang noodzakelijk in het licht van de internationale verplichtingen van Nederland.

Bovens blij met kleinschalige noodopvang vluchtelingen

Gouverneur Theo Bovens is tevreden met het feit dat staatssecretaris Klaas Dijkhoff "blijkbaar" tegemoet komt aan de wens van Limburg en andere provincies voor kleinschalige noodopvang voor vluchtelingen.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!
Uitgelicht
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Kim Vaessen uit Sittard.

Een heel bijzonder jaar dat voor altijd herinnerd zal worden. We houden continu rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Er zullen geen grote publieksevenementen zijn dit jaar, maar voor de vastelaovesliefhebber is er genoeg te beleven bij L11 Alaaf. En daar past absoluut een Vastelaovesgezicht bij.

Klein, intiem, soms spontaan en heel veel mooie herinneringen ophalen... Veer laote dich neet in de steek.

Bekijk hier meer over het Vastelaovesgezicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten