Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Kiwi's moeten nieuw poepincident Tom Dumoulin voorkomen

Geplaatst opwoensdag 11 april 2018 - 6:54

Het was hét beeld van de afgelopen Giro d`Italia: Tom Dumoulin in de roze trui die even een sanitaire stop moest maken. De Maastrichtenaar denkt de oorzaak van zijn darmproblemen te kennen.

"Een aantal voedingsgroepen, zoals fructose en lactose, zijn niet voor elk mens supergoed verteerbaar", zegt Dumoulin in gesprek met de NOS. "De een heeft er wat meer moeite mee dan de ander. Nou, ik waarschijnlijk iets meer."

Inspanningen
Volgens de Maastrichtenaar doet het probleem zich alleen voor op dagen dat hij hoge inspanningen moet leveren, bijvoorbeeld tijdens een wielerwedstrijd. "Als je al aan de limiet zit qua verteren en je gooit er dan op een verkeerd moment een reepje in, dan kan het rechtstreeks worden doorgeleid." De darmproblemen van Dumoulin zijn al langer een gespreksonderwerp, zo liet hij eerder in College Tour weten dat hij zich liet onderzoeken. Die onderzoeken leverden afgelopen winter evenwel niks op.

Poepincident
In de 16e etappe van de Ronde van Italië stopte Dumoulin opeens met fietsen. Dit omdat hij een sanitaire stop moest maken. Hierdoor konden zijn belagers dichterbij komen. Ondanks het poepincident ging hij uiteindelijk toch met de eindzege aan de haal.

Lees ook: Wielerfans nemen poepincident Tom Dumoulin op de hak

"We hebben eerst bloed geprikt of er bacteriën of virussen in de darmen zaten, dat was niet het geval", zo liet hij weten.

Kiwi's
Concreet gaat Dumoulin zijn voedingspatroon op dagen van hoge inspanningen aanpassen, en producten met veel fructose en lactose mijden. "Op een dag van een hoge calorie-inname, kun je ongezien heel veel lactose- en fructoseproducten binnenkrijgen. In een appel zit bijvoorbeeld heel veel fructose. Nou, dan kan ik beter een kiwi eten."

Lees ook: Het waanzinnige sportjaar van Tom Dumoulin

Youtube, Eurosport
Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
Volg de Halve Finales LVK bij L1

Wie wordt de opvolger van Spik & Span? 60 liedjes zijn doorgedrongen tot de halve finales van het 43ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer. Deze strijden in 3 halve finales in de Muziekgieterij om een finaleplek. Uiteraard beleef je het LVK weer bij L1. Iedere vrijdag om 18:00 op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. Op zaterdag om 13:00 wordt de halve finale herhaald.

Bekijk hier de liedjes van het LVK
Uitgelicht
Januari buuttemaand op L1.nl

Elke dag nieuwe buut om 11.11 uur op L1.nl.

De regionale omroep L1 heeft een enorm rijk archief met radio- en tv-opnames van Limburgse buuttereedners. In de aanloop naar vastelaovend wordt dit genre extra in het zonnetje gezet op L1.nl.

Bekijk hier de buut van de dag
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen