Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Kiwi's moeten nieuw poepincident Tom Dumoulin voorkomen

Geplaatst opwoensdag 11 april 2018 - 6:54

Het was hét beeld van de afgelopen Giro d`Italia: Tom Dumoulin in de roze trui die even een sanitaire stop moest maken. De Maastrichtenaar denkt de oorzaak van zijn darmproblemen te kennen.

"Een aantal voedingsgroepen, zoals fructose en lactose, zijn niet voor elk mens supergoed verteerbaar", zegt Dumoulin in gesprek met de NOS. "De een heeft er wat meer moeite mee dan de ander. Nou, ik waarschijnlijk iets meer."

Inspanningen
Volgens de Maastrichtenaar doet het probleem zich alleen voor op dagen dat hij hoge inspanningen moet leveren, bijvoorbeeld tijdens een wielerwedstrijd. "Als je al aan de limiet zit qua verteren en je gooit er dan op een verkeerd moment een reepje in, dan kan het rechtstreeks worden doorgeleid." De darmproblemen van Dumoulin zijn al langer een gespreksonderwerp, zo liet hij eerder in College Tour weten dat hij zich liet onderzoeken. Die onderzoeken leverden afgelopen winter evenwel niks op.

Poepincident
In de 16e etappe van de Ronde van Italië stopte Dumoulin opeens met fietsen. Dit omdat hij een sanitaire stop moest maken. Hierdoor konden zijn belagers dichterbij komen. Ondanks het poepincident ging hij uiteindelijk toch met de eindzege aan de haal.

Lees ook: Wielerfans nemen poepincident Tom Dumoulin op de hak

"We hebben eerst bloed geprikt of er bacteriën of virussen in de darmen zaten, dat was niet het geval", zo liet hij weten.

Kiwi's
Concreet gaat Dumoulin zijn voedingspatroon op dagen van hoge inspanningen aanpassen, en producten met veel fructose en lactose mijden. "Op een dag van een hoge calorie-inname, kun je ongezien heel veel lactose- en fructoseproducten binnenkrijgen. In een appel zit bijvoorbeeld heel veel fructose. Nou, dan kan ik beter een kiwi eten."

Lees ook: Het waanzinnige sportjaar van Tom Dumoulin

Youtube, Eurosport
Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Bekijk ons Pinkpop-fotoalbum

Geniet terug van de 1e en 2e Pinkpopdag in ons album. Beelden van vandaag worden gedurende de dag geplaatst. Heb jij ook beelden, stuur ze ons dan toe.

Pinkpop-fotoalbum
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie

Limburgs_kampioenschap_latje_trap

Overzicht
Uitgelicht
Bekijk ons Pinkpop-fotoalbum

Geniet terug van de 1e en 2e Pinkpopdag in ons album. Beelden van vandaag worden gedurende de dag geplaatst. Heb jij ook beelden, stuur ze ons dan toe.

Pinkpop-fotoalbum
Uitgelicht
Limburgs Kampioenschap Latje Trap

L1 organiseert deze zomer in samenwerking met Moonen Movies het Limburgs Kampioenschap Latje Trap. Hierbij is het doel om het vaakst de lat te raken vanaf verschillende afstanden. Schop jij het tot de finale in het stadion van één van de Limburgse profclubs? Schrijf je dan in voor een van de onderstaande voorronden verspreid door de provincie.

Schrijf je in voor het LK Latje Trap
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 7 juli bij L1

Limburg is dé wielerprovincie van Nederland. En ook de mooiste provincie. Dat gaan we combineren tijdens de Tour de France. We gaan dan de provincie in met Tour de L1mbourg. Iedere dag is er vanaf 17:50 uur een sfeervol wielerprogramma vanuit een andere Limburgse plaats te zien, live op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties

Meest gelezen