Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Kiwi's moeten nieuw poepincident Tom Dumoulin voorkomen

Geplaatst opwoensdag 11 april 2018 - 6:54

Het was hét beeld van de afgelopen Giro d`Italia: Tom Dumoulin in de roze trui die even een sanitaire stop moest maken. De Maastrichtenaar denkt de oorzaak van zijn darmproblemen te kennen.

"Een aantal voedingsgroepen, zoals fructose en lactose, zijn niet voor elk mens supergoed verteerbaar", zegt Dumoulin in gesprek met de NOS. "De een heeft er wat meer moeite mee dan de ander. Nou, ik waarschijnlijk iets meer."

Inspanningen
Volgens de Maastrichtenaar doet het probleem zich alleen voor op dagen dat hij hoge inspanningen moet leveren, bijvoorbeeld tijdens een wielerwedstrijd. "Als je al aan de limiet zit qua verteren en je gooit er dan op een verkeerd moment een reepje in, dan kan het rechtstreeks worden doorgeleid." De darmproblemen van Dumoulin zijn al langer een gespreksonderwerp, zo liet hij eerder in College Tour weten dat hij zich liet onderzoeken. Die onderzoeken leverden afgelopen winter evenwel niks op.

Poepincident
In de 16e etappe van de Ronde van Italië stopte Dumoulin opeens met fietsen. Dit omdat hij een sanitaire stop moest maken. Hierdoor konden zijn belagers dichterbij komen. Ondanks het poepincident ging hij uiteindelijk toch met de eindzege aan de haal.

Lees ook: Wielerfans nemen poepincident Tom Dumoulin op de hak

"We hebben eerst bloed geprikt of er bacteriën of virussen in de darmen zaten, dat was niet het geval", zo liet hij weten.

Kiwi's
Concreet gaat Dumoulin zijn voedingspatroon op dagen van hoge inspanningen aanpassen, en producten met veel fructose en lactose mijden. "Op een dag van een hoge calorie-inname, kun je ongezien heel veel lactose- en fructoseproducten binnenkrijgen. In een appel zit bijvoorbeeld heel veel fructose. Nou, dan kan ik beter een kiwi eten."

Lees ook: Het waanzinnige sportjaar van Tom Dumoulin

Youtube, Eurosport
Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Uitgelicht
Cultuur vanuit je luie stoel: volg Cultura Nova bij L1

Het internationale theaterfestival Cultura Nova is ook dit jaar weer te beleven via L1. Geniet van vrijdag 24 augustus tot en met zondag 2 september vanuit Heerlen van alle hoogtepunten van het festival. Online via L1.nl/CulturaNova en elke avond vanaf 18:00 uur op L1 TV. De opening door het Italiaanse gezelschap Kitonb is vrijdag 24 augustus vanaf 21:30 uur live te zien.

Alles over Cultura Nova bij L1 lees je hier
Uitgelicht
Ontdek Limburg van Boven

Bekijk onze prachtige provincie vanuit de lucht. In Limburg van Boven vliegen we dagelijks boven de mooiste plekjes van Limburg.

Van maandag t/m donderdag om 18:50, 19:50 en 21:50 op L1 TV.

Bekijk hier alle afleveringen online
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen