Overslaan en naar de inhoud gaan

Kippenvel bij trotse opa Frans: 'Dat is typisch Max'

Geplaatst opzondag 17 maart 2019 - 11:32

Frans Verstappen, de opa van F1-coureur Max Verstappen, is trots op de derde plek die zijn kleinzoon zondagochtend heeft gepakt bij de Grand Prix van Australië.

"Het kon niet beter", zegt hij tegen L1. "Hier krijg je kippenvel van."

Groot scherm
Het café van opa Frans in Montfort zat zondagochtend bomvol om de verrichtingen van de 21-jarige Red Bull-coureur in Melbourne te volgen. Verstappen heeft zijn bolide tijdens de eerste race van het seizoen naar een knappe derde plek gestuurd.

Inhaalactie
Vooral de wijze waarop zijn kleinzoon Sebastian Vettel voorbij ging heeft indruk gemaakt. "Die inhaalactie was super", zegt een trotse grootvader. "Dat is typisch Max. Als hij naast je komt, houd je dan maar vast."

Lees ook: Max Verstappen begint F1-seizoen ijzersterk met podiumplek

Video: L1

Punten
Verder vond de pater familias dat zijn pupil slim gereden heeft. "Als ik zie dat hij bijna bij Hamilton op de bumper zit, dan weet je genoeg. Hij heeft slim gereden. Hij moet die punten pakken. Die heeft hij nodig." Tenslotte was opa Frans ook te spreken over de nieuwe Honda-motor. "Die is me 100 procent meegevallen", zegt hij.

Lees ook: Verstappen blij met eerste podiumplek met nieuwe motor

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen