Overslaan en naar de inhoud gaan

Kippenvel bij trotse opa Frans: 'Dat is typisch Max'

Geplaatst opzondag 17 maart 2019 - 11:32

Frans Verstappen, de opa van F1-coureur Max Verstappen, is trots op de derde plek die zijn kleinzoon zondagochtend heeft gepakt bij de Grand Prix van Australië.

"Het kon niet beter", zegt hij tegen L1. "Hier krijg je kippenvel van."

Groot scherm
Het café van opa Frans in Montfort zat zondagochtend bomvol om de verrichtingen van de 21-jarige Red Bull-coureur in Melbourne te volgen. Verstappen heeft zijn bolide tijdens de eerste race van het seizoen naar een knappe derde plek gestuurd.

Inhaalactie
Vooral de wijze waarop zijn kleinzoon Sebastian Vettel voorbij ging heeft indruk gemaakt. "Die inhaalactie was super", zegt een trotse grootvader. "Dat is typisch Max. Als hij naast je komt, houd je dan maar vast."

Lees ook: Max Verstappen begint F1-seizoen ijzersterk met podiumplek

Video: L1

Punten
Verder vond de pater familias dat zijn pupil slim gereden heeft. "Als ik zie dat hij bijna bij Hamilton op de bumper zit, dan weet je genoeg. Hij heeft slim gereden. Hij moet die punten pakken. Die heeft hij nodig." Tenslotte was opa Frans ook te spreken over de nieuwe Honda-motor. "Die is me 100 procent meegevallen", zegt hij.

Lees ook: Verstappen blij met eerste podiumplek met nieuwe motor

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen