Overslaan en naar de inhoud gaan

Kippenfokker moet minderen met uitbroeden eieren in huis

Geplaatst opwoensdag 24 augustus 2016 - 6:37

Een Beeselse kippenfokker moet het aantal kuikens dat hij in zijn woning met een broedmachine uitbroedt fors inperken. Buren klagen over geluid- en stankoverlast.

De gemeente Beesel heeft Mat Nelissen, die kippen fokt in de Offenbeekse woonwijk Heyencamp, daarom een dwangsom opgelegd van tweeduizend euro. De man houdt de kuikens in huis tot ze oud genoeg zijn om naar buiten te gaan.

Stankoverlast
De gemeente ondernam actie na meldingen van buurtbewoners over stank- en geluidsoverlast. Bij een controle in mei van dit jaar trof de gemeente op het perceel tweehonderd kippen en kuikens aan. Nelissen gebruikt een gedeelte van zijn woning voor het fokken van het pluimvee en heeft volgens de gemeente vijf broedmachines, voer, een CO2-gasfles en een kippenhok.

Dwangsom
Per 1 september mag de Beeselnaar nog maximaal veertig kuikens houden en nog maar één broedmachine hebben met een maximale capaciteit van zestig eieren. Houdt de man na die datum nog te veel kippen of kuikens, dan moet hij per dag een dwangsom van vijfhonderd euro betalen, met een maximum van tweeduizend euro.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Duizend scharrelkuikens omgekomen door hitte in Kelpen-Oler
Venray is kippenhoofdstad van Nederland
Uitbraak van pluimveeziekte snot ligt op de loer
Tienduizenden kippen dood na brand op pluimveebedrijf
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen