Overslaan en naar de inhoud gaan

Kippen mogen weer van stal

Geplaatst opvrijdag 6 februari 2015 - 20:55

Het pluimvee in Nederland mag vanaf zondag weer naar buiten.

Dat betekent dat ook de Limburgse hobby- en uitloopkippen weer naar buiten morgen. Pluimveehouders in Limburg houden bij elkaar zo'n 15 miljoen kippen.

Vogelgriep
De dieren moesten lange tijd binnenblijven vanwege de vogelgriep. Omdat de laatste uitbraak eind november was, is de ophokplicht niet langer nodig. Dat schrijft Sharon Dijksma, staatssecretaris van Economische Zaken, vrijdag in een brief aan de Tweede Kamer.

Andere maatregelen
Twee weken geleden werden vrijwel alle maatregelen tegen de vogelgriep al opgeheven. Alleen de ophokplicht bleef nog van kracht. Dat was nodig omdat de griep waarschijnlijk door wilde eenden is overgebracht. Omdat die trekvogels nog in Nederland waren, kon de ophokplicht nog niet worden opgeheven.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Ook beelden kippenleed bij pluimveebedrijf Ottersum
Overschot aan kippen door maatregelen vogelgriep
Kipster wil naar Verenigde Staten
OM eist tonnen van kippenboeren voor mestfraude
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen