Overslaan en naar de inhoud gaan

Kipcash-smokkelaar Hennie van Rey kiest toch voor cel

Geplaatst opwoensdag 15 augustus 2018 - 7:52

Roermondenaar Hennie van Rey legt zich neer bij de gevangenisstraf die hij kreeg voor het witwassen van miljoenen euro's.

Dat schrijft De Limburger woensdag.

Kiprollades
De vleesverwerker zorgde met zijn bedrijf ervoor dat miljoenen euro's aan zwart geld verstopt in kiprolladdes van Nederland naar Aruba werden gebracht, waarna het geld weer werd doorgesluisd naar Venezuela. Hij werd in de zomer van 2015 betrapt toen er bijna drie miljoen euro werd gevonden in de vleeswaren uit Van Reys fabriek.

Veroordeeld
De 77-jarige Van Rey werd begin dit jaar veroordeeld tot drie jaar cel, waarvan de helft voorwaardelijk. Omdat hij al acht maanden in voorarrest heeft gezeten zou hij netto nog tien maanden de gevangenis in moeten. Dinsdag, een dag voordat het hoger beroep zou dienen bij het gerechtshof in Zwolle, besloot hij toch te kiezen voor die celstraf.

Lees ook: Henny van Rey in hoger beroep kipcash-zaak

Betalen
Van Rey kreeg dinsdag ook te horen dat justitie 1,1 miljoen euro van hem eist vanwege het geld dat hij heeft verdiend met de geldsmokkel. Ook heeft hij volgens de krant een regeling getroffen met de belastingdienst.

Volg 1Limburg op Instagram en blijf op de hoogte van het Limburgse nieuws.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen