ANP-433961127

Alle Maasgemeenten in Belgisch Limburg evacueren preventief

Alle Maasgemeenten in Belgisch-Limburg gaan over tot preventieve evacuaties in gebieden die gevoelig zijn voor overstroming, kondigde Limburgs gouverneur Jos Lantmeeters donderdagavond aan.

Waarschuwingsborden grens B-NL (19 nov 2020)
Belgische burgemeesters bezorgd over versoepelingen

Burgervaders Marino Keulen van Lanaken en Jo Brouns van Kinrooi maken zich grote zorgen over de versoepelde Nederlandse coronamaatregelen. Ze vrezen dat veel Belgen de grens oversteken om te gaan winkelen of naar een dierentuin te gaan.

Grenscontroles Maaseik
Code oranje: wat is de impact voor Limburgers én Belgen?

België heeft Limburg donderdag aangeduid als een gebied met code oranje. Wat betekent dat besluit in de praktijk? Er zijn veel vragen bij Limburgers, maar ook bij Belgen die vaak de grens oversteken.

Sluipwegen grensgemeente België Nederland (22 mrt 2020)
Limburgers ontwijken grenscontroles: België sluit sluipwegen

De gemeenten Kinrooi en Riemst hebben de sluipwegen bij de Limburgse grens afgesloten, omdat er nog te veel Nederlanders naar België komen.

Vluchtende Belg meldt zich alsnog na dollemansrit

De Belgische automobilist die in de nacht van zondag op maandag een grote ravage heeft aangericht in Stramproy, heeft zich maandagochtend gemeld bij de politie.

Agenten ontdekken gestolen Belgische speedboot in Heerlen

Een gestolen speedboot van 50.000 euro uit het Belgische Kinrooi is aangetroffen in Heerlen.

Voorbereidingen OLS 2018 dinsdag al van start

Schutterij Sint Servatius en de burgemeester van Kinrooi starten dinsdag met de voorbereidingen van het OLS 2018.

Animo voor deelname aan wietproef valt tegen
Plannen voor onderzoekscentrum naar medicinale cannabis

Er zijn plannen voor een groot onderzoekscentrum naar medicinale cannabis in het Belgisch-Limburgse Kinrooi, vlak over de grens bij Weert.

Overzicht
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane