Overslaan en naar de inhoud gaan

Kingsday Maastricht afgelast om slechte weersverwachting

Geplaatst opwoensdag 24 april 2019 - 18:27

De optredens tijdens Kingsnight en Kingsday in het Stadspark in Maastricht zijn afgelast.

Dat maakt de organisatie bekend op Facebook.

Weergoden
Reden van de afgelasting van de optredens op vrijdagavond en zaterdag is de slechte weersverwachting met veel regen en onweersbuien. "De weergoden zijn ons wederom niet goed gezind", laat de organisatie aan de bezoekers weten.

Zompig
Volgens organisator Rob Knubben heeft het laten doorgaan van het evenement geen zin. "Het gaat de komende dagen regenen. Dat betekent dat het veld zompig is als we moeten opbouwen. Dat is slecht voor het gras, waardoor we het daarna weer moeten herstellen." Ook verwacht Knubben dat de weersverwachting voor de dag zelf veel minder bezoekers zouden aantrekken.

Nieuwe locatie
De organisatie wil met de gemeente Maastricht in gesprek om voor 2020 een locatie te vinden waar het evenement minder afhankelijk is van het weer. Welke plek de organisatie in gedachten heeft, is niet bekend.

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen