Overslaan en naar de inhoud gaan

Kingsday Maastricht afgelast om slechte weersverwachting

Geplaatst opwoensdag 24 april 2019 - 18:27

De optredens tijdens Kingsnight en Kingsday in het Stadspark in Maastricht zijn afgelast.

Dat maakt de organisatie bekend op Facebook.

Weergoden
Reden van de afgelasting van de optredens op vrijdagavond en zaterdag is de slechte weersverwachting met veel regen en onweersbuien. "De weergoden zijn ons wederom niet goed gezind", laat de organisatie aan de bezoekers weten.

Zompig
Volgens organisator Rob Knubben heeft het laten doorgaan van het evenement geen zin. "Het gaat de komende dagen regenen. Dat betekent dat het veld zompig is als we moeten opbouwen. Dat is slecht voor het gras, waardoor we het daarna weer moeten herstellen." Ook verwacht Knubben dat de weersverwachting voor de dag zelf veel minder bezoekers zouden aantrekken.

Nieuwe locatie
De organisatie wil met de gemeente Maastricht in gesprek om voor 2020 een locatie te vinden waar het evenement minder afhankelijk is van het weer. Welke plek de organisatie in gedachten heeft, is niet bekend.

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen