Overslaan en naar de inhoud gaan

Kingma staat om 3 uur 's nachts op voor triatlon Tokio

Geplaatst opdinsdag 20 juli 2021 - 20:19

De grootste uitdaging voor olympisch triatleet Maya Kingma wordt het vroege opstaan. De start is door de organisatie in Tokio vervroegd naar 6.30 uur Japanse tijd.

Hitte
Dat heeft de organisatie gedaan omdat er zorgen zijn over de hoge temperaturen in Tokio. Bij een testwedstrijd vorig jaar augustus moest het looponderdeel bij de vrouwen worden ingekort vanwege de ­extreme hitte.

Video: L1

Hittekamer
Dat betekent dat de Maastrichtse Kingma rond 3.00 uur moet opstaan om alle voorbereidingen te treffen. Ook geeft de 25-jarige Kingma toe dat onder warme omstandigheden lopen, haar niet zo goed ligt. "Ik heb me goed voorbereid door op hoogtestage in de hittekamer te trainen. Maar het heeft niet mijn voorkeur."

Podiumplek
Kingma is aan een enorme opmars bezig. Ze verbaasde vriend en vijand in de WK-serie. In mei stond ze in Yokohama voor het eerst op het podium met brons, in juni boekte ze in Leeds haar eerste zege op het hoogste niveau. De verwachtingen voor de Olympische Spelen zijn dan ook hoog. "Misschien zit een podiumplek erin. Ik probeer er niet veel over na te denken."

Team
De olympische triatlon (1,5 kilometer zwemmen, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer hardlopen) staat maandag 26 juli op het programma. Kingma zal later die week ook meedoen aan de wedstrijd voor mixed teams.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen