Overslaan en naar de inhoud gaan

Kindervakantiewerk Helden getroffen door krentenbaard

Geplaatst opdonderdag 9 augustus 2018 - 16:53

Kinderen die meedoen aan het Kinder Vakantie Werk in Helden moeten oppassen voor krentenbaard.

Verschillende kinderen die meedoen aan de zomeractiviteit zijn besmet met de huidziekte, meldt het Heldense KVW op Facebook. Krentenbaard wordt gemakkelijk doorgegeven.

Bultjes, blaasjes, korstjes
De ziekte wordt veroorzaakt door een bacterie en is besmettelijk. Krentenbaard begint vaak met bultjes in het gezicht, die eerst veranderen in blaasjes en daarna openbarsten. Het vocht dat daaruit komt stolt vervolgens weer tot korstjes.

Jeuk
Krentenbaard doet geen pijn maar jeukt wel. Daardoor is er ook met name bij kinderen veel kans op besmetting, want als er aan de korsten of uitslag wordt gekrabd kunnen de ziekteverwekkers makkelijk worden doorgegeven. Vooral kinderen tot twaalf jaar zijn vatbaar voor krentenbaard.

Door goed op de hygiëne te letten hoopt de organisatie van het KVW dat de ziekte wordt ingedamd.

Volg 1Limburg op Instagram en blijf op de hoogte van het Limburgse nieuws.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen