Overslaan en naar de inhoud gaan

Kindermediafestival Cinekid ook in Maastricht en Heerlen

Geplaatst opwoensdag 13 oktober 2021 - 7:16

Het kinderfilm- en mediafestival Cinekid speelt zich dit jaar af op ruim dertig locaties in het land, waaronder Maastricht en Heerlen.

In Limburg kunnen kinderen terecht bij Lumière in de provinciehoofdstad en filmhuis De Spiegel in Heerlen.

Films
Op het programma van de 35e editie, die woensdag begint en tot en met 31 oktober duurt, staan meer dan vijftig lange en 120 korte films. Het festival opent met de wereldpremière van de Nederlandse sciencefictionfilm Captain Nova van regisseur Maurice Trouwborst. Ook zijn de nieuwste tv-producties te zien voor de jeugd op Cinekid.

Prijzen
Tijdens het festival worden prijzen uitgereikt op het gebied van film, televisie en nieuwe media voor de jeugd; de Cinekid Leeuwen. Twee Nederlandse producties, Captain Nova en Mijn vader is een saucisse, maken kans op de prijs voor zowel Beste Kinderfilm als Beste Nederlandse Kinderfilm.

Diverse locaties
Het jaarlijkse evenement voor kinderen van 3 tot 14 jaar, volgens de organisatie het grootste kindermediafestival ter wereld, is altijd tijdens de herfstvakantie. Behalve in Maastricht en Heerlen zijn er ook films en activiteiten in onder meer Amsterdam, Alkmaar, Dordrecht, Utrecht, Drachten, Enschede en Zwolle.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen