Overslaan en naar de inhoud gaan

Kinderimkers in Weert bijeen voor diploma

Geplaatst opzondag 21 juli 2019 - 13:40

Bij imkervereniging Sint Ambrosius in Weert zijn zondag de eerste imkerdiploma’s uitgereikt aan cursisten tussen 8 en 12 jaar oud.

De imkercursus is de eerste en enige in Nederland voor jongere kinderen. Wel gangbaar zijn trainingen voor jongeren vanaf 16 jaar.

Belang van bijen
"Het doel is om kinderen kennis te laten maken met de bij en het belang van dit insect voor ons bestaan", aldus Henk van de Ven, voorzitter van de vereniging. In vijf lessen leren de kinderen alles over de bij. Naast de theorielessen, leren ze bijenkasten controleren en honing slingeren.

Video: L1

Grote belangstelling
Volgens de imkervereniging is de cursus een groot succes. "We krijgen van meerdere imkerverenigingen en scholen in het land de vraag om een vergelijkbare cursus te organiseren."

Afsluitend examen
Aan de cursus in Weert namen zestien kinderen deel bij Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man. De Kindercursus is ontwikkeld door leden van de imkervereniging. De ‘opleiding’ bestaat uit meerdere lessen met een afsluitend examen.

De imkervereniging wil in september beginnen met de werving voor de nieuwe cursus.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen