Overslaan en naar de inhoud gaan

Kinderen ziek: presentatrice Kirsten Paulus in quarantaine

Geplaatst opzaterdag 19 september 2020 - 7:40

U heeft Kirsten Paulus deze week niet op L1 TV gezien? Dat klopt. De presentatrice van L1mburg Centraal zit thuis in quarantaine. Zelf is ze niet ziek, maar haar kinderen hebben griepverschijnselen en koorts.

Het is een probleem waar veel werknemers met kinderen, maar ook werkgevers de komende maanden mee geconfronteerd zullen worden: werknemers die zelf niet ziek zijn, maar van wie de kinderen koorts hebben of benauwd zijn. En dan moeten ouders volgens de richtlijnen van de overheid thuisblijven. Bij alleen verkoudheidsverschijnselen van de kinderen hoeven de ouders niet in thuisquarantaine.

Bij Paulus begon het vorige week donderdag toen haar dochter ziek uit school kwam.

Koorts
Binnen een paar uur kreeg haar dochter (18) koorts, keelpijn en een loopneus. "We belden meteen naar de GGD voor een coronatest en moesten vanaf dat moment met het hele gezin in quarantaine", zegt Paulus. "Het bleek toen al heel druk met testaanvragen. Testen kon pas vier dagen later in Urmond." De uitslag van de test kwam vijf dagen later en was negatief. "Ik had net gebeld naar L1, dat ik weer kon komen werken. Een uur later stond mijn zoon naast me. Ook koorts en griepachtige klachten."

Even geduld aub
Toen Paulus dinsdagmiddag belde om een testafspraak voor haar zoon te maken, lukte dat in eerste instantie niet. "We kregen een bandje te horen, met het verzoek om over een half uur terug te bellen. Na vier keer bellen en 45 minuten in de wacht lukte het." De test kon over twee en een halve dag plaatsvinden. Wellicht heeft haar zoon, net als haar dochter, 'gewoon' griep en is hij door zijn zus aangestoken. Maar de huisarts is heel stellig: "Heb je klachten, dan testen!"

Het resultaat is dat het gezin nog langer in quarantaine moet blijven. Kirstens man en zijzelf gaan niet naar het werk, de kinderen niet naar school. "Je zou zeggen dat je het wel gewend bent ondertussen, maar het voelt nu anders dan in april en mei", zegt Paulus. "Toen zat iedereen in hetzelfde schuitje: familie, vrienden en collega’s. Nu is het anders." Haar zoon baalt enorm: "Je hebt het idee dat wij de enigen zijn", zegt hij. "Bij de rest gaat het leven door. En wij staan weer stil. Het is een week, maar het voelt als een maand."

OKE!
Paulus' oudste dochter voelt zich 'stresserig'. Zij doet dit jaar eindexamen, heeft binnenkort een belangrijke toetsweek en mist veel lessen. Die lessen online inhalen, lukt niet echt, ook al doen docenten hun best. "Leraren zetten een laptop op hun lessenaar zodat ze de les via Teams kan volgen", zegt Paulus. "Maar dat lukt maar half. Ze kunnen haar niet horen, dus heeft zij een briefje met daarop 'OKE!'. Dat houdt ze voor haar camera om aan te geven dat ze het snapt."

Het huis is te klein
De kinderen mogen niet naar de sporttraining en willen gewoon naar school. Ze vinden het opeens ook te druk in huis met het hele gezin. Missen al hun sociale contacten. "Ik vind het zelf ook lastig", zegt Paulus. "Ik kan mijn ouders niet zien of even gaan wandelen met een vriendin. Het tuinhekje is al dagen dicht. Het is alleen even opengegaan om de vuilnisbak buiten te zetten. Ik voel me opgesloten."

Vrijdag is de test van Paulus' zoon. Als die negatief is, dan is zaterdag of zondag de laatste dag van de quarantaine.

Heeft u recent ook in thuisquarantaine gezeten of doet u dat op dit moment? Mail uw verhaal naar kirsten.paulus@l1.nl

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1
Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!
Uitgelicht
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Kim Vaessen uit Sittard.

Een heel bijzonder jaar dat voor altijd herinnerd zal worden. We houden continu rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Er zullen geen grote publieksevenementen zijn dit jaar, maar voor de vastelaovesliefhebber is er genoeg te beleven bij L11 Alaaf. En daar past absoluut een Vastelaovesgezicht bij.

Klein, intiem, soms spontaan en heel veel mooie herinneringen ophalen... Veer laote dich neet in de steek.

Bekijk hier meer over het Vastelaovesgezicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen