Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Kinderen weer hersteld van koolmonoxide-vergiftiging

Geplaatst opwoensdag 21 december 2016 - 15:08

Het gaat inmiddels weer beter met de drie kinderen in Stein die een koolmonoxide-vergifting hadden opgelopen door een binnen-barbecue.

Ze zijn er weer redelijk bovenop, zegt wethouder Hub Janssen van Stein, portefeuillehouder sociale zaken. Hij heeft gesproken met de vader.

Bewusteloos
Eén van de kinderen raakte dinsdagavond bewusteloos door de dampen van de barbecue. De twee anderen werden onwel. Ze hadden de barbecue in de woning aangestoken omdat ze het koud hadden. Gas en stroom van het huis waren afgesloten omdat de rekening niet was betaald.

Lees ook: Bijna-drama: kinderen onwel door barbecue in ijskoud huis

Herenigd
De kinderen werden behandeld in het ziekenhuis en zijn nu weer herenigd met de ouders. "Als gemeente proberen we nu snel een oplossing te zoeken zodat het gas en de elektriciteit weer worden aangesloten. Daarvoor praten we met de energieleverancier", zegt wethouder Janssen.

Triest
"Een heel trieste zaak, vooral omdat er kinderen bij betrokken zijn", zegt Janssen. "Gelukkig vertelde de vader me dat het weer goed met hen gaat." De gemeente gaat op zoek naar een alternatieve woning voor het gezin. Het gaat om statushouders uit Angola die sinds een aantal jaren in ons land wonen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Bijna-drama: kinderen onwel door barbecue in ijskoud huis
Ouders 'barbecue-kinderen' geschrokken en boos
Twee mensen onwel door koolmonoxide in Stein
Aanleunwoningen weer ontruimd om koolmonoxidelek
Overzicht
Uitgelicht
Juich Tom naar de gele trui!

Tom Dumoulin is volop in de race voor een top klassering in de Tour de France. Hij kan dus alle steun gebruiken en daarom laten we weer zien dat we echte Dumoulisten zijn!

Laat zien dat je Tom steunt. Verander je profielfoto op social media en schreeuw Tom naar voren! Op Facebook hebben we weer een mooi kadertje gemaakt dat jouw profielfoto in een keer geel laat kleuren.

Verander ook je profielfoto
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag op L1 TV

Limburg is dé wielerprovincie van Nederland. En ook de mooiste provincie. Dat gaan we combineren tijdens de Tour de France. We gaan dan de provincie in met Tour de L1mbourg. Iedere dag is er vanaf 17:50 uur een sfeervol wielerprogramma vanuit een andere Limburgse plaats te zien, live op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Ontdek Limburg van Boven

Bekijk onze prachtige provincie vanuit de lucht. In Limburg van Boven vliegen we dagelijks boven de mooiste plekjes van Limburg.

Van maandag t/m donderdag om 18:50, 19:50 en 21:50 op L1 TV.

Bekijk hier alle afleveringen online

Meest gelezen