Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Kinderen weer hersteld van koolmonoxide-vergiftiging

Geplaatst opwoensdag 21 december 2016 - 15:08

Het gaat inmiddels weer beter met de drie kinderen in Stein die een koolmonoxide-vergifting hadden opgelopen door een binnen-barbecue.

Ze zijn er weer redelijk bovenop, zegt wethouder Hub Janssen van Stein, portefeuillehouder sociale zaken. Hij heeft gesproken met de vader.

Bewusteloos
Eén van de kinderen raakte dinsdagavond bewusteloos door de dampen van de barbecue. De twee anderen werden onwel. Ze hadden de barbecue in de woning aangestoken omdat ze het koud hadden. Gas en stroom van het huis waren afgesloten omdat de rekening niet was betaald.

Lees ook: Bijna-drama: kinderen onwel door barbecue in ijskoud huis

Herenigd
De kinderen werden behandeld in het ziekenhuis en zijn nu weer herenigd met de ouders. "Als gemeente proberen we nu snel een oplossing te zoeken zodat het gas en de elektriciteit weer worden aangesloten. Daarvoor praten we met de energieleverancier", zegt wethouder Janssen.

Triest
"Een heel trieste zaak, vooral omdat er kinderen bij betrokken zijn", zegt Janssen. "Gelukkig vertelde de vader me dat het weer goed met hen gaat." De gemeente gaat op zoek naar een alternatieve woning voor het gezin. Het gaat om statushouders uit Angola die sinds een aantal jaren in ons land wonen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Bijna-drama: kinderen onwel door barbecue in ijskoud huis
Ouders 'barbecue-kinderen' geschrokken en boos
Twee mensen onwel door koolmonoxide in Stein
Aanleunwoningen weer ontruimd om koolmonoxidelek
Overzicht
Advertentie
De Bijenkorf Maastricht is nu nog mooier

In het voorjaar van 2018 werd de Bijenkorf Maastricht al vernieuwd met de transformatie van de afdeling damesschoenen en lederwaren. Precies op tijd voor de feestdagen is nu ook de afdeling cosmetica op de parterre helemaal vernieuwd en mooier dan ooit. De cosmetica-afdeling is flink uitgebreid in zowel ruimte als merken, waarbij NARS een opvallende nieuwkomer is.

Bekijk hier de nieuwe Bijenkorf in Maastricht
Uitgelicht
L1 Samen voor de Voedselbank, ook in 2018!

Net als de afgelopen vier jaar slaat L1 ook dit jaar weer de handen ineen om de Voedselbank te helpen met het inzamelen van lang houdbare levensmiddelen.

De actie vindt plaats van woensdag 5 december tot en met donderdag 13 december. In die periode staan alle kanalen van L1, van radio tot TV en online, weer in het teken van de actie ‘L1 Samen voor de Voedselbank’

Meld ook je actie aan
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen