Overslaan en naar de inhoud gaan

Kinderen van asielzoekers naar één school in Maastricht

Geplaatst opwoensdag 12 november 2014 - 20:05

De kinderen van de asielzoekers die vanaf volgende week in Maastricht aankomen, gaan naar één basisschool en één middelbare school. Ze worden niet over verschillende scholen verdeeld.

De basisschoolkinderen worden geplaatst in een speciale klas van basisschool De Regenboog in Maastricht. De middelbare scholieren komen in een internationale schakelklas van het Limburgs Voortgezet Onderwijs in diezelfde stad.

De eerste 600 asielzoekers
Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers verwacht dat volgende week de eerste van in totaal 600 asielzoekers in de voormalige gevangenis Overmaze arriveren. Tien tot twintig procent van hen is minderjarig. Dat zijn dus tussen de 60 en 120 kinderen.

In Bungalowpark Landsrade in Gulpen-Wittem worden sinds dinsdag asielzoekers opgevangen.

Internationale schakelklas
De kinderen die naar de middelbare school moeten, gaan ook naar de internationale schakelklas van het Limburgs Voortgezet Onderwijs in Maastricht.

De jongere kinderen gaan naar de basisschool in Epen. In Bungalowpark Landsrade in Gulpen-Wittem worden de komende tijd in totaal 250 asielzoekers opgevangen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Asielzoekers naar Landsrade
250 asielzoekers naar Landsrade
Vluchtelingen in een asielzoekerscentrum
Asielzoekers komende week naar Gulpen-Wittem
Asielzoekerscentrum in Gulpen-Wittem gaat dicht
Vluchtelingen in een asielzoekerscentrum
Eerste asielzoekers komen aan in Gulpen-Wittem
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen