Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Kinderen van asielzoekers naar één school in Maastricht

Geplaatst opwoensdag 12 november 2014 - 20:05

De kinderen van de asielzoekers die vanaf volgende week in Maastricht aankomen, gaan naar één basisschool en één middelbare school. Ze worden niet over verschillende scholen verdeeld.

De basisschoolkinderen worden geplaatst in een speciale klas van basisschool De Regenboog in Maastricht. De middelbare scholieren komen in een internationale schakelklas van het Limburgs Voortgezet Onderwijs in diezelfde stad.

De eerste 600 asielzoekers
Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers verwacht dat volgende week de eerste van in totaal 600 asielzoekers in de voormalige gevangenis Overmaze arriveren. Tien tot twintig procent van hen is minderjarig. Dat zijn dus tussen de 60 en 120 kinderen.

In Bungalowpark Landsrade in Gulpen-Wittem worden sinds dinsdag asielzoekers opgevangen.

Internationale schakelklas
De kinderen die naar de middelbare school moeten, gaan ook naar de internationale schakelklas van het Limburgs Voortgezet Onderwijs in Maastricht.

De jongere kinderen gaan naar de basisschool in Epen. In Bungalowpark Landsrade in Gulpen-Wittem worden de komende tijd in totaal 250 asielzoekers opgevangen.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Asielzoekers naar Landsrade
250 asielzoekers naar Landsrade
Vluchtelingen in een asielzoekerscentrum
Asielzoekers komende week naar Gulpen-Wittem
Asielzoekerscentrum in Gulpen-Wittem gaat dicht
Vluchtelingen in een asielzoekerscentrum
Eerste asielzoekers komen aan in Gulpen-Wittem
Overzicht
Uitgelicht
Maak kans op polsbendjes voor de Zoepkoel!

We geven de eerste 100 polsbendjes weg voor de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting.

Laat ons weten welke artiest jij graag zaterdag 2 maart op de Zoepkoel zou willen zien. Dan maak je kans op 4 polsbendjes!

Doe hier mee
Uitgelicht
L1 vaart door provincie op weg naar vastelaovend

L1 heeft een nieuw initiatief ontwikkeld in aanloop naar de vastelaovend. Vanaf zaterdag 23 februari tot en met vrijdag 1 maart 2019 vaart L1 over de Maas met de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting Boeët. Zowel radio als tv-uitzendingen worden in die periode (live) op de boot gemaakt. Verenigingen, lokale artiesten en andere carnavalisten zijn van harte welkom bij deze uitzendingen.

Het vaarschema zit er als volgt uit: 23-2 Venlo, 24-2 Gennep, 25-2 Arcen, 26-2 Roermond, 27-2 Maasbracht, 28-2 Echt en 1-3 Maastricht.

Veel meer over de boot klik hier
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen