Overslaan en naar de inhoud gaan

Kinderen spelen met taal in Venlo

Geplaatst opwoensdag 10 april 2019 - 17:05

Kinderen van de basisscholen Taal&lent en Groeneveld in Venlo-Oost hebben woensdag deelgenomen aan workshops om spelenderwijs met taal bezig te zijn.

"Dit is een noodzaak in deze buurt met veel taalachterstanden", aldus Pieter Classen, directeur van beide scholen.

Workshops
Tijdens de 'Taal to do-dag' konden de kinderen uit vijftien verschillende workshops kiezen. Daarvan volgden ze er allemaal twee. Ze konden onder andere een rap maken, kennismaken met poëzie, een verhaal naspelen, een gedichtenslinger maken en een gebruiksaanwijzing bij een uitvinding schrijven.

Saai
Taal, grammatica en spelling vinden leerlingen vaak saai. Dit geldt met name als ze niet met de Nederlandse taal worden opgevoed. Om taal een stuk spannender te maken, hebben de scholen deze manier bedacht om de kinderen spelenderwijs met taal te laten werken.

Taalbeheersing
​Goede taalbeheersing is van groot belang. Zonder is het lastig om andere vakken te beheersen, zoals rekenen en aardrijkskunde. Maatschappelijk blijvende achterstanden kunnen resulteren van slechte taalbeheersing. "Ook kunnen we geen handleiding, productinformatie en werkinstructies lezen. Zonder goede taalbeheersing zijn een goed boek en politieke informatie niet aan ons besteed", zegt Classen.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen