Overslaan en naar de inhoud gaan

Kinderen leren coderen en programmeren

Geplaatst opmaandag 6 februari 2017 - 6:00

Op minimaal honderd scholen in het basis- en voortgezet onderwijs gaat de komende drie jaar het vak programmeren gegeven worden.

Daarmee worden 14.500 leerlingen bereikt, aldus de provincie. In het hoofdkantoor van pensioenuitvoerder APG in Heerlen werd maandagmorgen het officiële startschot gegeven.

Subsidie
De provincie geeft 412 duizend euro subsidie aan het driejarig project. Ook APG en de negen betrokken schoolbesturen betalen mee. D66-gedeputeerde Hans Teunissen noemt het mooi om te zien dat het Limburgse onderwijs volop oog heeft voor meer lessen in programmeren.

Digitale wereld
"De beroepen van de toekomst vergen dat toekomstige werknemers in een vroegtijdig stadium kennis maken met de digitale wereld en ICT-vaardigheden. Daarom worden kinderen op een laagdrempelige manier in aanraking gebracht met programmeren", aldus de gedeputeerde.

De betrokken scholen werken bij de uitvoering nauw samen met andere kennisinstellingen en het bedrijfsleven.

Tip voor de redactie? Foto of filmpje van een nieuwsgebeurtenis?
Whatsapp ze naar ons nummer: 0683541920!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Heerlen, Sittard en Maastricht krijgen techniekschool
Belangstelling voor technisch onderwijs neemt toe
Bundeling techniekopleidingen moet leegloop voorkomen
Horloges verboden bij examens Universiteit Maastricht
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen