Overslaan en naar de inhoud gaan

Kinderen leren coderen en programmeren

Geplaatst opmaandag 6 februari 2017 - 6:00

Op minimaal honderd scholen in het basis- en voortgezet onderwijs gaat de komende drie jaar het vak programmeren gegeven worden.

Daarmee worden 14.500 leerlingen bereikt, aldus de provincie. In het hoofdkantoor van pensioenuitvoerder APG in Heerlen werd maandagmorgen het officiële startschot gegeven.

Subsidie
De provincie geeft 412 duizend euro subsidie aan het driejarig project. Ook APG en de negen betrokken schoolbesturen betalen mee. D66-gedeputeerde Hans Teunissen noemt het mooi om te zien dat het Limburgse onderwijs volop oog heeft voor meer lessen in programmeren.

Digitale wereld
"De beroepen van de toekomst vergen dat toekomstige werknemers in een vroegtijdig stadium kennis maken met de digitale wereld en ICT-vaardigheden. Daarom worden kinderen op een laagdrempelige manier in aanraking gebracht met programmeren", aldus de gedeputeerde.

De betrokken scholen werken bij de uitvoering nauw samen met andere kennisinstellingen en het bedrijfsleven.

Tip voor de redactie? Foto of filmpje van een nieuwsgebeurtenis?
Whatsapp ze naar ons nummer: 0683541920!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Heerlen, Sittard en Maastricht krijgen techniekschool
Belangstelling voor technisch onderwijs neemt toe
Bundeling techniekopleidingen moet leegloop voorkomen
Horloges verboden bij examens Universiteit Maastricht
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen