Overslaan en naar de inhoud gaan

Kinderen krijgen meer privacy in ziekenhuis Heerlen

Geplaatst opwoensdag 6 juni 2018 - 15:56

Het Zuyderland-ziekenhuis in Heerlen heeft woensdag een nieuwe kinderafdeling geopend.

De kamers hebben meer privacy en er ligt nu maar één patientje op een kamer. Ook hebben de ouders een plek om bij het kind op de kamer te slapen.

Comfort
Denise Hendriks is met haar dochter vaak in het ziekenhuis te vinden. Voorheen kon zij wel bij haar dochter slapen, maar moest een inklapbaar bedje geregeld worden dat de volgende dag weer terug moest. Ze zat toen de hele dag op een stoel. Nu kan zij de slaapbank zo inklappen dat ze de hele dag comfortabel kan zitten.

In Heerlen zijn nu 22 kamers klaar voor kinderen die een tijdje in het ziekenhuis moeten blijven. De locatie Sittard-Geleen heeft alleen poliklinische zorg voor kinderen en een afdeling voor dagverpleging.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen