Overslaan en naar de inhoud gaan

Kinderen krijgen meer privacy in ziekenhuis Heerlen

Geplaatst opwoensdag 6 juni 2018 - 15:56

Het Zuyderland-ziekenhuis in Heerlen heeft woensdag een nieuwe kinderafdeling geopend.

De kamers hebben meer privacy en er ligt nu maar één patientje op een kamer. Ook hebben de ouders een plek om bij het kind op de kamer te slapen.

Comfort
Denise Hendriks is met haar dochter vaak in het ziekenhuis te vinden. Voorheen kon zij wel bij haar dochter slapen, maar moest een inklapbaar bedje geregeld worden dat de volgende dag weer terug moest. Ze zat toen de hele dag op een stoel. Nu kan zij de slaapbank zo inklappen dat ze de hele dag comfortabel kan zitten.

In Heerlen zijn nu 22 kamers klaar voor kinderen die een tijdje in het ziekenhuis moeten blijven. De locatie Sittard-Geleen heeft alleen poliklinische zorg voor kinderen en een afdeling voor dagverpleging.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen