Overslaan en naar de inhoud gaan

Kinderen getest op coronavirus in Urmond

Geplaatst opdonderdag 10 september 2020 - 7:16

In Urmond heeft de GGD Zuid-Limburg een aparte plek voor kinderen gemaakt waar ze zich kunnen laten testen op het coronavirus.

Dat trok de aandacht van het NOS Jeugdjournaal dat dinsdag een verslaggever stuurde om een kijkje te nemen.

Hij zag hoe de kinderen extra uitleg over de test kregen en dat meer tijd voor ze wordt ingeruimd om de test af te nemen.

Uit cijfers van de GGD-regio's blijkt dat afgelopen week 9.487 kinderen tussen de 7 en 12 jaar zo'n test gedaan. Van deze groep waren 83 kinderen ook daadwerkelijk besmet geraakt met het coronavirus. Voor kinderen geldt dat ze bijna allemaal niet zo ziek worden door het virus.

Snotneus
Bij de andere kinderen die klachten hadden, ging het om een 'gewone' verkoudheid of griep. Maar dat is lastig vast te stellen zonder test. Het probleem is dat de klachten van corona namelijk heel erg lijken op de klachten van een gewone griep of verkoudheid. Bijvoorbeeld hoesten, keelpijn of een snotneus. Nu het herfst wordt, hebben veel meer mensen daar last van. En dus laten ook meer mensen zich testen.

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen