Overslaan en naar de inhoud gaan

Kinderen gebruiken zomervakantie om Engels te leren

Geplaatst opdinsdag 9 juli 2019 - 14:36

Zo’n twintig kinderen volgen in OBS Binnenstad in Maastricht een week lang zomerschool.

De kinderen tussen de vier en elf jaar leren er Engels met het project ‘Engels voor bengels’.

Zang en dans
De zomerschool duurt elke dag van negen uur ‘s ochtends tot vier uur ’s middags. Spelenderwijs leren de basisschoolkinderen de Engelse taal. Activiteiten voor de kinderen verschillen van zang en dans tot opdrachten maken in een werkboek.

Niet erg
Volgens Marie de Wildt, eigenaresse van de zomerschool, vinden de kinderen het niet erg dat ze in de zomervakantie naar school moeten. “In het begin hebben ze nog niet zo veel zin, maar dat verandert al snel”, geeft ze aan. De Wildt organiseert door het hele land de summer camps. Deze week is de regio zuid aan de beurt.

Studenten
De kinderen krijgen les van studenten die net begonnen zijn aan een opleiding Engels of net afgestudeerd zijn. “Wij hebben geen last van een lerarentekort. We krijgen gelukkig veel enthousiaste reacties van de studenten die de leerlingen les willen geven.”

Het OLS 2019 volg je bij L1 en 1Limburg

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen