Overslaan en naar de inhoud gaan

'Kinderen die psychische hulp nodig hebben, krijgen dat'

Geplaatst opmaandag 2 oktober 2017 - 16:46

Ieder kind die dat nodig heeft zal psychische hulp krijgen. Dat zeggen de 18 Zuid-Limburgse gemeenten.

Ze reageren op een noodkreet van Mondriaan.

Werkdruk
Volgens de instelling is de werkdruk voor personeel door alle bezuinigingen zo groot geworden, dat ze binnenkort niet alle kinderen met problemen kunnen helpen.

Lees ook: Kwetsbare kinderen slachtoffer van werkdruk Mondriaan

Te ver
Mieke Damsma, voorzitter van de stuurgroep decentralisatie jeugdzorg Zuid-Limburg vindt dit echter te ver gaan. "Desnoods gaan we kijken of de kinderen elders hulp kunnen krijgen. Daarvoor zijn wij als gemeenten verantwoordelijk."

Gesprek
Damsma
zegt in gesprek te zijn met Mondriaan om de problemen op te lossen. Volgens de GGZ-instelling is er zoveel bezuinigd dat niet meer alle taken kan vervullen. De werkdruk is zo groot geworden dat Mondriaan nu gaat ingrijpen. Volgens bestuursvoorzitter Julliette van Eerd van Mondriaan kan het zo niet langer. "Ik wil dat dit landelijk aandacht krijgt. Er moet voldoende geld zijn om dit geld te bieden."

Ook Damsma vindt dat de bezuinigingen zo snel mogelijk moeten worden terug gedraaid.

Tijdelijke actie: Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌ en maak kans op kaarten Bilzen Mysteries

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen