Overslaan en naar de inhoud gaan

Kinderen in Bergen het langst onderweg naar school

Geplaatst opdinsdag 11 oktober 2016 - 12:55

Bijna nergens in het land moeten kinderen gemiddeld zo'n lange afstand afleggen naar hun middelbare school als in de gemeente Bergen.

Dat blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek dinsdag heeft gepubliceerd.

Meer dan 10 kilometer
De gemiddelde afstand die
kids naar school moeten overbruggen beslaat in Bergen 10,6 kilometer. Alleen in het Zeeuwse Noord-Beverland is dat langer: liefst 14 kilometer. Voor andere Limburgse gemeentes ligt het gemiddelde een stuk lager. Zo is de afstand van huis naar school in Peel en Maas 4,5 kilometer en in Echt-Susteren 4,1. Kinderen in Heerlen wonen gemiddeld het dichtst bij hun middelbare school: daar hoeven ze maar 1,3 kilometer af te leggen.

Geen school
Dat kinderen in Bergen zo lang onderweg zijn is niet verwonderlijk; de laatste middelbare school in de gemeente werd jaren geleden gesloten. De lange fietstochten beginnen voor de kinderen overigens pas vanaf een jaar of twaalf; de afstand die kinderen naar de basisschool moeten afleggen is namelijk beduidend korter. De dichtstbijzijnde lagere school ligt gemiddeld op nog geen kilometer.

Wil je weten hoe ver kinderen in jouw gemeente van hun school wonen? Bekijk dan onderstaand kaartje. Lees je dit artikel op de app? Klik dan hier.

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen