Overslaan en naar de inhoud gaan

Kinderen bedanken de brandweer voor hun inzet

Geplaatst opwoensdag 22 april 2020 - 19:52

Onder het motto 'samen sterk' bedanken kinderen de brandweer voor hun inzet bij het bestrijden van de Peelbrand bij Griendtsveen.

'Beste helden', zo begint een bedankbriefje van Femke, Joeri en Ravi. De kinderen hebben een briefje opgehangen voor alle brandweerlieden die sinds drie dagen in De Peel bij Griendtsveen vechten tegen een van de grootste natuurbranden ooit.

Eren
Samen met andere kinderen uit hun buurt is het drietal onder de indruk van het werk dat de mannen en vrouwen van de brandweer, politie en Defensie leveren. Om ze te eren en te bedanken, hebben ze niet alleen tekeningen gemaakt. Ook hebben ze cake en muffins gebakken.
Lees verder onder foto

Het bedankbriefje
1Limburg

"We vergeten jullie niet in deze toch al beroerde tijd van de coronacrisis. Jullie inzet en doorzettingsvermogen is echt bewonderenswaardig. We zwaaien naar jullie als jullie overvliegen. Jullie zijn echte helden en we waarderen jullie allemaal! Succes, hou vol."

De brand brak maandagmiddag uit. Ruim 400 hectare natuur is in vlammen opgegaan en bijna zestig huishoudens werden geëvacueerd.

Lees ook: Natuurbrand Griendtsveen is een van de grootste ooit in Nederland

Meinweggebied
Ook in het Meinweggebied zijn kinderen volop bezig om de brandweer en andere hulpverleners te bedanken voor hun werk.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen