Overslaan en naar de inhoud gaan

Kinderen bedanken de brandweer voor hun inzet

Geplaatst opwoensdag 22 april 2020 - 19:52

Onder het motto 'samen sterk' bedanken kinderen de brandweer voor hun inzet bij het bestrijden van de Peelbrand bij Griendtsveen.

'Beste helden', zo begint een bedankbriefje van Femke, Joeri en Ravi. De kinderen hebben een briefje opgehangen voor alle brandweerlieden die sinds drie dagen in De Peel bij Griendtsveen vechten tegen een van de grootste natuurbranden ooit.

Eren
Samen met andere kinderen uit hun buurt is het drietal onder de indruk van het werk dat de mannen en vrouwen van de brandweer, politie en Defensie leveren. Om ze te eren en te bedanken, hebben ze niet alleen tekeningen gemaakt. Ook hebben ze cake en muffins gebakken.
Lees verder onder foto

Het bedankbriefje
1Limburg

"We vergeten jullie niet in deze toch al beroerde tijd van de coronacrisis. Jullie inzet en doorzettingsvermogen is echt bewonderenswaardig. We zwaaien naar jullie als jullie overvliegen. Jullie zijn echte helden en we waarderen jullie allemaal! Succes, hou vol."

De brand brak maandagmiddag uit. Ruim 400 hectare natuur is in vlammen opgegaan en bijna zestig huishoudens werden geƫvacueerd.

Lees ook: Natuurbrand Griendtsveen is een van de grootste ooit in Nederland

Meinweggebied
Ook in het Meinweggebied zijn kinderen volop bezig om de brandweer en andere hulpverleners te bedanken voor hun werk.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen