Overslaan en naar de inhoud gaan

Kinderen bedanken de brandweer voor hun inzet

Geplaatst opwoensdag 22 april 2020 - 19:52

Onder het motto 'samen sterk' bedanken kinderen de brandweer voor hun inzet bij het bestrijden van de Peelbrand bij Griendtsveen.

'Beste helden', zo begint een bedankbriefje van Femke, Joeri en Ravi. De kinderen hebben een briefje opgehangen voor alle brandweerlieden die sinds drie dagen in De Peel bij Griendtsveen vechten tegen een van de grootste natuurbranden ooit.

Eren
Samen met andere kinderen uit hun buurt is het drietal onder de indruk van het werk dat de mannen en vrouwen van de brandweer, politie en Defensie leveren. Om ze te eren en te bedanken, hebben ze niet alleen tekeningen gemaakt. Ook hebben ze cake en muffins gebakken.
Lees verder onder foto

Het bedankbriefje
1Limburg

"We vergeten jullie niet in deze toch al beroerde tijd van de coronacrisis. Jullie inzet en doorzettingsvermogen is echt bewonderenswaardig. We zwaaien naar jullie als jullie overvliegen. Jullie zijn echte helden en we waarderen jullie allemaal! Succes, hou vol."

De brand brak maandagmiddag uit. Ruim 400 hectare natuur is in vlammen opgegaan en bijna zestig huishoudens werden geëvacueerd.

Lees ook: Natuurbrand Griendtsveen is een van de grootste ooit in Nederland

Meinweggebied
Ook in het Meinweggebied zijn kinderen volop bezig om de brandweer en andere hulpverleners te bedanken voor hun werk.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen