Shame-texting

VR-bril moet leerlingen weerbaar maken tegen shame-sexting

Een nieuw programma moet kinderen weerbaar maken tegen shame-sexting. Tien procent van alle leerlingen van groep 7 of 8 in het basisonderwijs heeft namelijk weleens een sexy foto van zichzelf naar iemand anders gestuurd, met alle gevolgen van dien.

stock vaccinatie inenting HPV meisje
'Coronavaccins veilig en effectief voor kinderen'

De Gezondheidsraad brengt dinsdag een advies uit over het vaccineren van kinderen tussen de 12 en 17 jaar. Sinds maandag pleiten ook kinderartsen hiervoor.

Edit - Baby
Limburg in afwachting van de coronababygolf

De daling in het aantal geboortes in Limburg zet door maar wel minder hard dan voorgaande jaren. Het CBS publiceerde vrijdag de cijfers over het aantal geboren baby’s en de leeftijd van de moeders in 2020.

Zwemles zwembad
Zwemkunst jeugd holt achteruit: reddingsbrigade geeft cursus

Met de zomervakantie in het vooruitzicht gaat Reddingsbrigade Peel en Maas de zwemvaardigheden van kinderen verbeteren met een zogenoemde vakantie-apk.

Gezonde basisschool van de toekomst OBS Wereldwijs Landgraaf gezond lunch eten (18 sep 2020)
Na corona: 'Gezonde basisschool onder aandacht brengen'

De jeugd was geen prioriteit in het Nederlands coronabeleid, concludeert kinderrechtenorganisatie KidsRights donderdag in een rapport.

kinderen, tablet, computer, games, minder bewegen beweging (stock)
Coronacrisis: kinderen raken gewend aan ongezonder gedrag

De coronapandemie laat ook op de lange termijn sporen na op de leefstijl van kinderen, en vergroot de kloof tussen kinderen met een gezonde en een ongezonde leefstijl.

Samen niet alleen - Eenzaam kind
Meer kinderen voelen zich eenzaam door lockdown

Niet alleen ouderen en jongeren hebben last van eenzaamheid tijdens de lockdown, ook kinderen worden geraakt. Nu de scholen langer dicht blijven, missen kinderen structuur en sociale contacten.

stock Maastricht UMC MUMC MUMC+
Maastricht UMC+ onderzoekt gevolgen Covid-19 voor kinderen

Kinderlongartsen van onder meer het Maastricht UMC+, het Emma Kinderziekenhuis in Amsterdam en het Willem-Alexander Ziekenhuis in Leiden gaan onderzoek doen naar de langetermijngevolgen van een coronabesmetting voor kinderen.

Gezonde basisschool
Resultaten Gezonde Basisschool: 'Geschrokken van verschil'

Kinderen worden gezonder als ze op school gezond lunchen, gevarieerd bewegen en in de klas leren over gezond gedrag. Dat blijkt uit het project Gezonde Basisschool van de Toekomst (GBT). De resultaten van het vierjarig onderzoek van de Universiteit Maastricht werden maandag bekendgemaakt.

ANP-359268645
Vakantie voor Limburgse scholieren voorbij

Voor scholieren in de regio Zuid breekt maandag na een vakantie van zes weken de eerste schooldag aan. Niet alleen in Limburg starten de scholen weer, maar ook in Zeeland, Noord-Brabant en het zuiden van Gelderland.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten