Gezonde basisschool

Resultaten Gezonde Basisschool: 'Geschrokken van verschil'

Kinderen worden gezonder als ze op school gezond lunchen, gevarieerd bewegen en in de klas leren over gezond gedrag. Dat blijkt uit het project Gezonde Basisschool van de Toekomst (GBT). De resultaten van het vierjarig onderzoek van de Universiteit Maastricht werden maandag bekendgemaakt.

ANP-359268645
Vakantie voor Limburgse scholieren voorbij

Voor scholieren in de regio Zuid breekt maandag na een vakantie van zes weken de eerste schooldag aan. Niet alleen in Limburg starten de scholen weer, maar ook in Zeeland, Noord-Brabant en het zuiden van Gelderland.

ANP-301857145
Vader die zes kinderen doodde bijna klaar met tbs-traject

Het einde van de tbs-tunnel is in zicht voor Peter G. (52). Hij werd in 2003 veroordeeld tot vijftien jaar cel en tbs voor een fatale brandstichting in Roermond, waarbij zes van zijn zeven kinderen om het leven kwamen.

Stichting Leergeld verwacht dat door de coronacrisis meer ouders om financiële steun zullen vragen voor hun schoolgaande kind.
Meer ouders vragen steun voor hun schoolgaande kind

Gezinnen in Limburg vragen dit jaar vaker dan ooit om een financiële ondersteuning voor hun schoolgaande kinderen.

Gemeentehuis Beekdaelen
Oproep Beekdaelen: vang ook vluchtelingenkinderen op

Beekdaelen wil een kleine groep vluchtelingenkinderen opvangen van de Griekse eilanden. De gemeente roept daarnaast andere Limburgse gemeenten op om snel te volgen.

Modder spelen_HD
Video: Kinderen 'vieren' modderdag

Het was maandag Nationale Modderdag. Op allerlei plekken speelden de elementen zand en water een belangrijke rol.

IMG_2970
Gratis skeelerlessen in Beek populair tijdverdrijf in crisis

De skeelerlessen die de gemeente Beek gratis aanbiedt aan kinderen zijn een succes.

stock enquête onderzoek kind
Onderzoek effecten coronamaatregelen op leefstijl kinderen

Door de coronamaatregelen is de dagelijkse routine in gezinnen flink verstoord. Wetenschappers van het Maastricht UMC+ zijn daarom een onderzoek gestart naar de invloed daarvan op de leefstijl van kinderen.

leeg voetbalveld (stock)
Roermond nog niet klaar voor versoepelde sportregels

De gemeente Roermond is nog niet in staat de door het kabinet afgekondigde soepelere regels voor buitensport voor kinderen en jongeren toe te passen.

Een van de tekeningen die de kinderen voor de brandweer maakten
Kinderen bedanken de brandweer voor hun inzet

Onder het motto 'samen sterk' bedanken kinderen de brandweer voor hun inzet bij het bestrijden van de Peelbrand bij Griendtsveen.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!
Uitgelicht
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Kim Vaessen uit Sittard.

Een heel bijzonder jaar dat voor altijd herinnerd zal worden. We houden continu rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Er zullen geen grote publieksevenementen zijn dit jaar, maar voor de vastelaovesliefhebber is er genoeg te beleven bij L11 Alaaf. En daar past absoluut een Vastelaovesgezicht bij.

Klein, intiem, soms spontaan en heel veel mooie herinneringen ophalen... Veer laote dich neet in de steek.

Bekijk hier meer over het Vastelaovesgezicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten