Overslaan en naar de inhoud gaan

Kinderdagverblijven parkeren de stint voorlopig

Geplaatst opdonderdag 20 september 2018 - 17:44

Steeds meer kinderdagverblijven besluiten na het noodlotting ongeluk donderdagochtend op het spoor in Oss om de 'stint' voorlopig niet meer te gebruiken.

Bij een botsing tussen een elektrische bakfiets - de zogeheten 'stint' - en een trein in Oss kwamen vier kinderen om het leven. Ook raakten een kind en een volwassene zwaargewond, meldt de politie.

Geschrokken
"Wij zijn natuurlijk erg geschrokken van het nieuws uit Oss. Wij gebruiken de elektrische bakfiets al twee jaar en hebben er nog geen incident mee gehad. Toch hebben wij naar aanleiding van het ongeluk in Oss besloten om de stint voorlopig niet meer te gebruiken, tot er meer duidelijkheid komt van de leverancier. We hebben alle ouders en verzorgers van onze kinderen meteen hierover ingelicht en zij vinden het fijn dat we dit vervoermiddel niet meer gebruiken", zegt Thessa Paanakker van kinderdagverblijf Samen Spelen in Maastricht.

Onderzoek
Niet alleen kinderdagverblijf Samen Spelen zet de stint achter slot en grendel. Ook andere organisaties in Limburg die gebruik maken van de elektrische bakfiets hebben besloten om die voorlopig achter slot en grendel te zetten, tot er meer duidelijkheid komt over de oorzaak van het ongeluk.

De Onderszoeksraad voor Veiligheid bekijkt nog hoe het ongeluk in Oss precies kon gebeuren.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen