Overslaan en naar de inhoud gaan

Kinderdagverblijven parkeren de stint voorlopig

Geplaatst opdonderdag 20 september 2018 - 17:44

Steeds meer kinderdagverblijven besluiten na het noodlotting ongeluk donderdagochtend op het spoor in Oss om de 'stint' voorlopig niet meer te gebruiken.

Bij een botsing tussen een elektrische bakfiets - de zogeheten 'stint' - en een trein in Oss kwamen vier kinderen om het leven. Ook raakten een kind en een volwassene zwaargewond, meldt de politie.

Geschrokken
"Wij zijn natuurlijk erg geschrokken van het nieuws uit Oss. Wij gebruiken de elektrische bakfiets al twee jaar en hebben er nog geen incident mee gehad. Toch hebben wij naar aanleiding van het ongeluk in Oss besloten om de stint voorlopig niet meer te gebruiken, tot er meer duidelijkheid komt van de leverancier. We hebben alle ouders en verzorgers van onze kinderen meteen hierover ingelicht en zij vinden het fijn dat we dit vervoermiddel niet meer gebruiken", zegt Thessa Paanakker van kinderdagverblijf Samen Spelen in Maastricht.

Onderzoek
Niet alleen kinderdagverblijf Samen Spelen zet de stint achter slot en grendel. Ook andere organisaties in Limburg die gebruik maken van de elektrische bakfiets hebben besloten om die voorlopig achter slot en grendel te zetten, tot er meer duidelijkheid komt over de oorzaak van het ongeluk.

De Onderszoeksraad voor Veiligheid bekijkt nog hoe het ongeluk in Oss precies kon gebeuren.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen