Overslaan en naar de inhoud gaan

Kinderdagverblijf blijft geloven in afgekeurde Stint

Geplaatst opdonderdag 13 december 2018 - 17:06

Ondanks een snoeihard rapport van onderzoeksisntituut TNO waarin de Stint werd afgekeurd, blijft een kinderdagverblijf in Maastricht hopen dat de elektrische bolderkar toch weer van stal kan worden gehaald.

Van de zes punten waarop de elektrische bakfiets door TNO werd getest, werd hij op alle zes de punten afgekeurd. Zolang er geen aanpassingen worden gedaan, zal de Stint niet terug keren op de openbare weg.

Elke dag gemist
Thessa Paanakker van kinderdagverblijf Samen Spelen uit Maastricht blijft ondanks de conclusies van TNO hoop houden. In de schuur van het kinderdagverblijf staan twee Stints, waarvan één nog nauwelijks gebruikt. Paanakker mist ze nog elke dag. Spontane uitstapjes naar het bos of broodjes halen bij de bakker zijn niet meer mogelijk. Zonder Stint is er namelijk veel meer begeleiding nodig en duurt een uitstapje vele malen langer.

Hoop
Ze blijft hoop houden. Paanakker gaat ervan uit dat op basis van de drie onderzoeken die er nu nog lopen, uiteindelijk geconcludeerd zal worden dat er technische aanpassingen aan de Stint moeten worden gedaan: "We zijn hoopvol dat de Stints in de loop van 2019 weer de weg op mogen."

Als het aan minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat ligt blijft het verbod, dat sinds 1 oktober geldt, gewoon van kracht en komen de Stints niet meer terug op de openbare weg.

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen