Overslaan en naar de inhoud gaan

Kinderdagverblijf blijft geloven in afgekeurde Stint

Geplaatst opdonderdag 13 december 2018 - 17:06

Ondanks een snoeihard rapport van onderzoeksisntituut TNO waarin de Stint werd afgekeurd, blijft een kinderdagverblijf in Maastricht hopen dat de elektrische bolderkar toch weer van stal kan worden gehaald.

Van de zes punten waarop de elektrische bakfiets door TNO werd getest, werd hij op alle zes de punten afgekeurd. Zolang er geen aanpassingen worden gedaan, zal de Stint niet terug keren op de openbare weg.

Elke dag gemist
Thessa Paanakker van kinderdagverblijf Samen Spelen uit Maastricht blijft ondanks de conclusies van TNO hoop houden. In de schuur van het kinderdagverblijf staan twee Stints, waarvan één nog nauwelijks gebruikt. Paanakker mist ze nog elke dag. Spontane uitstapjes naar het bos of broodjes halen bij de bakker zijn niet meer mogelijk. Zonder Stint is er namelijk veel meer begeleiding nodig en duurt een uitstapje vele malen langer.

Hoop
Ze blijft hoop houden. Paanakker gaat ervan uit dat op basis van de drie onderzoeken die er nu nog lopen, uiteindelijk geconcludeerd zal worden dat er technische aanpassingen aan de Stint moeten worden gedaan: "We zijn hoopvol dat de Stints in de loop van 2019 weer de weg op mogen."

Als het aan minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat ligt blijft het verbod, dat sinds 1 oktober geldt, gewoon van kracht en komen de Stints niet meer terug op de openbare weg.

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen