Overslaan en naar de inhoud gaan

Kinderdagverblijf blijft geloven in afgekeurde Stint

Geplaatst opdonderdag 13 december 2018 - 17:06

Ondanks een snoeihard rapport van onderzoeksisntituut TNO waarin de Stint werd afgekeurd, blijft een kinderdagverblijf in Maastricht hopen dat de elektrische bolderkar toch weer van stal kan worden gehaald.

Van de zes punten waarop de elektrische bakfiets door TNO werd getest, werd hij op alle zes de punten afgekeurd. Zolang er geen aanpassingen worden gedaan, zal de Stint niet terug keren op de openbare weg.

Elke dag gemist
Thessa Paanakker van kinderdagverblijf Samen Spelen uit Maastricht blijft ondanks de conclusies van TNO hoop houden. In de schuur van het kinderdagverblijf staan twee Stints, waarvan één nog nauwelijks gebruikt. Paanakker mist ze nog elke dag. Spontane uitstapjes naar het bos of broodjes halen bij de bakker zijn niet meer mogelijk. Zonder Stint is er namelijk veel meer begeleiding nodig en duurt een uitstapje vele malen langer.

Hoop
Ze blijft hoop houden. Paanakker gaat ervan uit dat op basis van de drie onderzoeken die er nu nog lopen, uiteindelijk geconcludeerd zal worden dat er technische aanpassingen aan de Stint moeten worden gedaan: "We zijn hoopvol dat de Stints in de loop van 2019 weer de weg op mogen."

Als het aan minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat ligt blijft het verbod, dat sinds 1 oktober geldt, gewoon van kracht en komen de Stints niet meer terug op de openbare weg.

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen