Michael Reefs

Tweede jeugdboek in één jaar van Heerlense schrijver

Het eerste deel in een nieuwe serie kinderboeken van Heerlenaar Michael Reefs verschijnt donderdag.

Benny Lindelauf
Kinderboekenschrijver Benny Lindelauf wint Zilveren Griffel

Benny Lindelauf, afkomstig uit Sittard, heeft dinsdag een Zilveren Griffel ontvangen voor zijn kinderboek 'Hele verhalen van een halve soldaat'.

Jacques Vriens
Nieuw boek en theaterstuk van Jacques Vriens

Kinderboekenschrijver en theatermaker Jacques Vriens is bezig met een nieuw boek.

Paul van Loon
Drie bekroningen voor Limburgse kinderboekenschrijver

Drie boeken van de Geleense kinderboekenauteur Paul van Loon zijn woensdag tegelijk bekroond met ieder een zogenoemd Gouden Boek, hetgeen betekent dat er van alle exemplaren meer dan 75.000 zijn verkocht.

ANP-377640700
Boekenschrijver Paul van Loon genomineerd door Kinderjury

Paul van Loon maakt kans op zijn elfde Prijs van de Nederlandse Kinderjury.

Al 700 kinderboeken voor Limburgse voedselbanken

De PvdA Echt-Susteren heeft in twee dagen tijd al bijna zevenhonderd kinderboeken opgehaald.

Jacques Vriens: 'Vloeken in kinderboeken geen probleem'

Gevloek in kinderboeken is niet echt een probleem. Dat zegt kinderboekenschrijver Jacques Vriens uit Gronsveld naar aanleiding van een onderzoek van de Bond tegen het Vloeken.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten