Basisschool In 't Park

School dicht na hoosbui: leerlingen krijgen elders les

Basisschool In 't Park in Susteren moet noodgedwongen de deuren sluiten tot de zomervakantie. Vanwege de hoosbui dinsdagavond heeft het schoolgebouw waterschade opgelopen waardoor er geen les kan worden gegeven.

kind, koorts, corona, coronabesmetting, thermometer, mondkapje, school dicht, ziek (stock)
School Puth helemaal dicht vanwege coronabesmettingen

Basisschool Petrus Canisius in Puth is de rest van de week gesloten.

Lege schoolklas
School voor bijzonder onderwijs in Limbricht blijft dicht

De Parkschool in Limbricht blijft voorlopig alleen open voor noodopvang. De school biedt speciaal onderwijs aan moeilijk lerende kinderen in het basis- en voortgezet onderwijs.

Onderwijs
'Cito-toets niet meer van deze tijd'

Het is maar de vraag of de Cito-toets moet worden afgenomen in groep 8 van de basisscholen.

Onderwijs
Sparen blijkt heikel punt voor scholenkoepels

Scholenkoepel Kindante uit Sittard komt structureel geld tekort om reserves aan te leggen. Scholenkoepel Innovo uit Heerlen daarentegen spaart wel, maar ongewild.

'Extra geld niet de redding voor een kleine school'

De extra steun die onderwijsminister Slob heeft toegezegd voor kleine scholen, lost het probleem niet op. Dat zeggen Limburge scholenkoepels.

Mogelijk toch nieuwe school in Bingelrade

Onderbanken gaat opnieuw in gesprek met Schinnen en schoolbesturen Innovo en Kindante over een fusieschool voor Doenrade, Bingelrade en Jabeek.

Scholen gaan samen in Doenrade

Onderwijskoepels Innovo en Kindante willen een fusieschool voor drie dorpen in Doenrade.

Kinderconferentie over onderwijs van de toekomst in Geleen

Tijdens een kinderconferentie woensdag in Geleen bespreken kinderen van 42 basisscholen van de stichting Kindante het onderwijs van de toekomst. Elke school vaardigt een leerling af.

Overzicht
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane