Onderwijs

'Cito-toets niet meer van deze tijd'

Het is maar de vraag of de Cito-toets moet worden afgenomen in groep 8 van de basisscholen.

Onderwijs
Sparen blijkt heikel punt voor scholenkoepels

Scholenkoepel Kindante uit Sittard komt structureel geld tekort om reserves aan te leggen. Scholenkoepel Innovo uit Heerlen daarentegen spaart wel, maar ongewild.

'Extra geld niet de redding voor een kleine school'

De extra steun die onderwijsminister Slob heeft toegezegd voor kleine scholen, lost het probleem niet op. Dat zeggen Limburge scholenkoepels.

Mogelijk toch nieuwe school in Bingelrade

Onderbanken gaat opnieuw in gesprek met Schinnen en schoolbesturen Innovo en Kindante over een fusieschool voor Doenrade, Bingelrade en Jabeek.

Scholen gaan samen in Doenrade

Onderwijskoepels Innovo en Kindante willen een fusieschool voor drie dorpen in Doenrade.

Kinderconferentie over onderwijs van de toekomst in Geleen

Tijdens een kinderconferentie woensdag in Geleen bespreken kinderen van 42 basisscholen van de stichting Kindante het onderwijs van de toekomst. Elke school vaardigt een leerling af.

Voortbestaan scholen onzeker door gratis leerlingenvervoer

De gemeente Onderbanken brengt de scholen in Doenrade, Bingelrade en Jabeek in gevaar. Door gratis leerlingenvervoer naar Merkelbeek aan te bieden, wordt hun voortbestaan onzeker.

School Doenrade onzeker door actie Onderbanken

Onderbanken brengt de scholen in Doenrade, Jabeek en Bingelrade in gevaar.

Samengaan scholen omgeving Doenrade onzeker

De samenvoeging van de basisscholen van Doenrade, Bingelrade en Jabeek staat nog lang niet vast.

Vier scholen in Elsloo worden één kindcentrum

De vier basisscholen in Elsloo gaan per 1 augustus 2017 op in een kindcentrum.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!
Uitgelicht
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Kim Vaessen uit Sittard.

Een heel bijzonder jaar dat voor altijd herinnerd zal worden. We houden continu rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Er zullen geen grote publieksevenementen zijn dit jaar, maar voor de vastelaovesliefhebber is er genoeg te beleven bij L11 Alaaf. En daar past absoluut een Vastelaovesgezicht bij.

Klein, intiem, soms spontaan en heel veel mooie herinneringen ophalen... Veer laote dich neet in de steek.

Bekijk hier meer over het Vastelaovesgezicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten