Overslaan en naar de inhoud gaan

Kind deelt 30 kogels uit bij spreekbeurt: politie ingeseind

Geplaatst opdinsdag 29 juni 2021 - 11:52

Een leerling van synergieschool Sint Alfonsus in Roermond heeft maandag tijdens een spreekbeurt kogels uitgedeeld aan klasgenootjes.

Het zou gaan om een kind van 10 of 11 jaar.

Schrik
Leerlingen en ouders zijn volgens de basisschool erg geschrokken. De school heeft de zaak meteen met de politie opgepakt en afgehandeld. De politie is daarvoor dinsdagochtend op de school geweest.

Kogels
De leerling heeft ongeveer 30 kogels uitgedeeld aan zijn klasgenootjes, zegt een woordvoerder van de politie. Via een oproep aan de ouders van de leerlingen is het de politie gelukt alle kogels in beslag te nemen. "De kinderen zijn niet in gevaar geweest en het is goed afgelopen", aldus de woordvoerder.

Onderzoek
Het is niet bekend om wat voor een kogels het gaat en hoe het kind eraan kwam. De politie onderzoekt dat nog. Wel is duidelijk dat het echte kogels waren. Afhankelijk van de resultaten van het politie-onderzoek wordt met justitie overlegd over eventuele vervolgstappen.

Synergieschool
Het Sint Alfonsus is een zogenoemde synergieschool: speciaal en regulier onderwijs werken er samen. De school heeft 217 leerlingen. De lesaanpak is afgestemd op de vraag en mogelijkheden van elke individuele leerling.

De school wil verder niet reageren op het voorval.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen