Overslaan en naar de inhoud gaan

Kind besmet: Limburgse vader met gezin in quarantaine

Geplaatst opmaandag 2 maart 2020 - 12:05

Een Limburgse vader zit met zijn gezin in thuisquarantaine in het Duitse Langbroich nu blijkt dat zijn kind besmet is geraakt met het coronavirus.

De 3-jarige zoon, die net als zijn moeder de Duitse nationaliteit heeft, zit op het kinderdagverblijf in Breberen. "We moeten de situatie zelf in de gaten houden", zo zegt de vader die verder anoniem wil blijven tegen L1.

Nog geen Limburgse besmetting
Op dat kinderdagverblijf hebben vier kinderen en negen begeleiders het virus opgelopen. De vrouw van het echtpaar uit Langbroich waarvan vorige week bleek dat zij besmet zijn, werkt daar. Voor zover bekend komt géén van die besmette personen uit Limburg.

Lees ook: Dertien coronabesmettingen op kinderdagverblijf grensregio

Thuisquarantaine
De Limburger zit vooralsnog tot 9 maart in thuisquarantaine en mag, net als zijn vrouw, bij de peuters blijven. Naast zijn echtgenote en het besmette kind verblijft ook een kind uit Aachen tot die dag in hun woning. Dat kind vierde carnaval in Langbroich en raakte ook besmet met het virus.

Hindernissen
De vier mogen voorlopig hun huis niet uit. "Het gooit de nodige hindernissen op je weg", legt de man uit. Zo moeten bijvoorbeeld anderen boodschappen doen voor het gezin.

'Je kunt je kind niet wegzetten'
Waarschijnlijk blijken de Limburger en zijn vrouw binnen afzienbare tijd ook besmet met het virus. "Die kans is heel groot. Maar je kunt je driejarige kind niet wegzetten en niet in je buurt laten komen." Vooralsnog hebben de ouders nog geen griepverschijnselen. "Maar we moeten het zelf in de gaten houden. Bij griepverschijnselen gaan we op controle in Gangelt."

Gerust
Mogelijk wordt dan ook bij de ouders het coronavirus vastgesteld. De vader is er echter gerust op. "Het lijkt meer op een 'gewone' griep dan iets anders. We zitten qua afweer goed in ons vel."

Lees hier alles over het coronavirus

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen