Overslaan en naar de inhoud gaan

Kind besmet: Limburgse vader met gezin in quarantaine

Geplaatst opmaandag 2 maart 2020 - 12:05

Een Limburgse vader zit met zijn gezin in thuisquarantaine in het Duitse Langbroich nu blijkt dat zijn kind besmet is geraakt met het coronavirus.

De 3-jarige zoon, die net als zijn moeder de Duitse nationaliteit heeft, zit op het kinderdagverblijf in Breberen. "We moeten de situatie zelf in de gaten houden", zo zegt de vader die verder anoniem wil blijven tegen L1.

Nog geen Limburgse besmetting
Op dat kinderdagverblijf hebben vier kinderen en negen begeleiders het virus opgelopen. De vrouw van het echtpaar uit Langbroich waarvan vorige week bleek dat zij besmet zijn, werkt daar. Voor zover bekend komt géén van die besmette personen uit Limburg.

Lees ook: Dertien coronabesmettingen op kinderdagverblijf grensregio

Thuisquarantaine
De Limburger zit vooralsnog tot 9 maart in thuisquarantaine en mag, net als zijn vrouw, bij de peuters blijven. Naast zijn echtgenote en het besmette kind verblijft ook een kind uit Aachen tot die dag in hun woning. Dat kind vierde carnaval in Langbroich en raakte ook besmet met het virus.

Hindernissen
De vier mogen voorlopig hun huis niet uit. "Het gooit de nodige hindernissen op je weg", legt de man uit. Zo moeten bijvoorbeeld anderen boodschappen doen voor het gezin.

'Je kunt je kind niet wegzetten'
Waarschijnlijk blijken de Limburger en zijn vrouw binnen afzienbare tijd ook besmet met het virus. "Die kans is heel groot. Maar je kunt je driejarige kind niet wegzetten en niet in je buurt laten komen." Vooralsnog hebben de ouders nog geen griepverschijnselen. "Maar we moeten het zelf in de gaten houden. Bij griepverschijnselen gaan we op controle in Gangelt."

Gerust
Mogelijk wordt dan ook bij de ouders het coronavirus vastgesteld. De vader is er echter gerust op. "Het lijkt meer op een 'gewone' griep dan iets anders. We zitten qua afweer goed in ons vel."

Lees hier alles over het coronavirus

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen