Limburgse Ajax-vrouwen klaar voor kraker tegen Olympique

Het team van Ajax is klaar voor de Champions League ontmoeting tegen Olympique Lyon. Het Amsterdamse team met drie Limburgse dames speelt vanavond om 19:00 uur op het complex De Toekomst in de achtste finale.

Lewerissa houdt Champions League-droom Ajax levend

De Maastrichtse voetbalster Vanity Lewerissa heeft een belangrijk aandeel gehad in de winst van Ajax op Sparta Praag in de Champions League. Na rust scoorde Lewerissa binnen één minuut twee keer en bracht zo de stand op 1-2.

Maastrichtse voetbalsters kampioen BeNe-League

De voetbalsters van Standard Liège zijn de nieuwe kampioen van de BeNe-League.

Oranje-dames van coach Reijnders zakken op FIFA-ranglijst

De Oranje vrouwenploeg van bondscoach Roger Reijners uit Roermond is gezakt op de wereldranglijst van de FIFA.

Tweede poulepot Oranjevrouwen tegen Finland 0-0

Het Nederlands vrouwenelftal heeft de tweede poulewedstrijd op het toernooi om de Cyprus Cup met 0-0 gelijkgespeeld tegen Finland.

Reijners verliest met zijn dames van Australië

De Oranjevrouwen, onder leiding van de Roermondse bondscoach Roger Reijners, zijn woensdag slecht begonnen aan de Cyprus Cup. Australië was in Lanarca met 1-0 te sterk.

Reijners selecteert vier Limburgse speelsters

Roger Reijners heeft vier Limburgse voetbalsters opgenomen in de selectie van het Nederlands elftal voor de Cyprus Women's Cup.

Reijners selecteert Oranjeleeuwinnen Martens en Mourmans

De Roermondse bondscoach Roger Reijners van het Nederlands vrouwenelftal heeft twee Limburgse speelsters geselecteerd voor het oefenduel met Thailand.

Overzicht
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts