Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Kilometerslang hekwerk tegen wilde zwijnen uit Duitsland

Geplaatst opwoensdag 28 november 2018 - 10:03

Van Venlo tot en met Vlodrop komt een aaneengesloten wildraster om de trek van wilde zwijnen vanuit Duitsland te voorkomen. Woensdagmiddag wordt gestart met de aanleg.

De zwijnen veroorzaken in onze provincie veel overlast, zoals ongelukken met auto's en schade aan gewassen. Bovendien vergroot hun aanwezigheid het risico op varkenspest.

Lees ook: Provincie wil grenzen sluiten voor wilde zwijnen

Grens dicht
Over een lengte van tientallen kilometers tussen Venlo en Vlodrop staat al een wildraster maar dat is nog niet helemaal gesloten. Nu wordt het laatste stukje dicht gemaakt en ook verbeterd. De grens is over dat stuk dan volledig gesloten voor overstekend wild.

Trek
Vanuit Duitsland is er een grote natuurlijke trek van zwijnen die in het Brachter Wald zitten. Ze zitten daar in hoger gelegen gebieden en trekken naar de lagere en nattere streken in Limburg. De kans dat ze om het raster heen lopen is volgens de Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB) klein. Ze zouden dan namelijk in het stedelijk gebied van Venlo terecht komen. Aan de zuidkant houdt hun leefgebeid op, de Meinweg en het Brachterwald.

Oud
Het raster werd in 2006 geplaatst maar bleek enkele jaren geleden al niet meer goed te functioneren. Door nu groot onderhoud te plegen, hopen natuurbeheerorganisaties en boeren dat er minder zwijnen oversteken.

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats

Dit jaar viert Pinkpop haar vijftigjarig jubileum. En jij kunt daar zomaar bij zijn. Wij geven namelijk vijf keer twee weekendkaarten weg voor Pinkpop.

Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen