Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Kilometerslang hekwerk tegen wilde zwijnen uit Duitsland

Geplaatst opwoensdag 28 november 2018 - 10:03

Van Venlo tot en met Vlodrop komt een aaneengesloten wildraster om de trek van wilde zwijnen vanuit Duitsland te voorkomen. Woensdagmiddag wordt gestart met de aanleg.

De zwijnen veroorzaken in onze provincie veel overlast, zoals ongelukken met auto's en schade aan gewassen. Bovendien vergroot hun aanwezigheid het risico op varkenspest.

Lees ook: Provincie wil grenzen sluiten voor wilde zwijnen

Grens dicht
Over een lengte van tientallen kilometers tussen Venlo en Vlodrop staat al een wildraster maar dat is nog niet helemaal gesloten. Nu wordt het laatste stukje dicht gemaakt en ook verbeterd. De grens is over dat stuk dan volledig gesloten voor overstekend wild.

Trek
Vanuit Duitsland is er een grote natuurlijke trek van zwijnen die in het Brachter Wald zitten. Ze zitten daar in hoger gelegen gebieden en trekken naar de lagere en nattere streken in Limburg. De kans dat ze om het raster heen lopen is volgens de Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB) klein. Ze zouden dan namelijk in het stedelijk gebied van Venlo terecht komen. Aan de zuidkant houdt hun leefgebeid op, de Meinweg en het Brachterwald.

Oud
Het raster werd in 2006 geplaatst maar bleek enkele jaren geleden al niet meer goed te functioneren. Door nu groot onderhoud te plegen, hopen natuurbeheerorganisaties en boeren dat er minder zwijnen oversteken.

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen