Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Kilometerslang hekwerk tegen wilde zwijnen uit Duitsland

Geplaatst opwoensdag 28 november 2018 - 10:03

Van Venlo tot en met Vlodrop komt een aaneengesloten wildraster om de trek van wilde zwijnen vanuit Duitsland te voorkomen. Woensdagmiddag wordt gestart met de aanleg.

De zwijnen veroorzaken in onze provincie veel overlast, zoals ongelukken met auto's en schade aan gewassen. Bovendien vergroot hun aanwezigheid het risico op varkenspest.

Lees ook: Provincie wil grenzen sluiten voor wilde zwijnen

Grens dicht
Over een lengte van tientallen kilometers tussen Venlo en Vlodrop staat al een wildraster maar dat is nog niet helemaal gesloten. Nu wordt het laatste stukje dicht gemaakt en ook verbeterd. De grens is over dat stuk dan volledig gesloten voor overstekend wild.

Trek
Vanuit Duitsland is er een grote natuurlijke trek van zwijnen die in het Brachter Wald zitten. Ze zitten daar in hoger gelegen gebieden en trekken naar de lagere en nattere streken in Limburg. De kans dat ze om het raster heen lopen is volgens de Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB) klein. Ze zouden dan namelijk in het stedelijk gebied van Venlo terecht komen. Aan de zuidkant houdt hun leefgebeid op, de Meinweg en het Brachterwald.

Oud
Het raster werd in 2006 geplaatst maar bleek enkele jaren geleden al niet meer goed te functioneren. Door nu groot onderhoud te plegen, hopen natuurbeheerorganisaties en boeren dat er minder zwijnen oversteken.

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen