Overslaan en naar de inhoud gaan

Kilometerheffing trucks straks op deze Limburgse wegen

Geplaatst opwoensdag 26 juni 2019 - 17:20

Op alle snelwegen in Limburg geldt vanaf 2023 een kilometerheffing voor vrachtwagens.

Dat staat in een voorstel van minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat. De heffing bedraagt gemiddeld vijftien eurocent per kilometer.

Provinciale wegen
Ook op de provinciale weg tussen Weert en Roermond, de N280, en op de Heerlense Stadsautoweg (N281) gaat de heffing voor vrachtwagens gelden. Deze kilometerheffing wordt als het aan de minister ook ingevoerd op de wegen van Maastricht naar de Belgische grens.

Reageren
In het voorstel somt de minister meer dan 120 trajecten op om kilometerheffing voor vrachtwagens te heffen. Belanghebbenden zoals transporteurs en belangenverenigingen kunnen nog reageren. Uiteindelijk beslist de Tweede Kamer over het voorstel.

Europese regels
De kilometerheffing voor vrachtwagens vloeit voort vanuit Europese regelgeving. In de ons omringende landen zo'n heffing al ingevoerd.

In rood de Limburgse snelwegen, groen de gemeentelijke en provinciale wegen waar in de toekomst een heffing voor vrachtwagens wordt ingevoerd

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen