Overslaan en naar de inhoud gaan

Kilometerheffing trucks straks op deze Limburgse wegen

Geplaatst opwoensdag 26 juni 2019 - 17:20

Op alle snelwegen in Limburg geldt vanaf 2023 een kilometerheffing voor vrachtwagens.

Dat staat in een voorstel van minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat. De heffing bedraagt gemiddeld vijftien eurocent per kilometer.

Provinciale wegen
Ook op de provinciale weg tussen Weert en Roermond, de N280, en op de Heerlense Stadsautoweg (N281) gaat de heffing voor vrachtwagens gelden. Deze kilometerheffing wordt als het aan de minister ook ingevoerd op de wegen van Maastricht naar de Belgische grens.

Reageren
In het voorstel somt de minister meer dan 120 trajecten op om kilometerheffing voor vrachtwagens te heffen. Belanghebbenden zoals transporteurs en belangenverenigingen kunnen nog reageren. Uiteindelijk beslist de Tweede Kamer over het voorstel.

Europese regels
De kilometerheffing voor vrachtwagens vloeit voort vanuit Europese regelgeving. In de ons omringende landen zo'n heffing al ingevoerd.

In rood de Limburgse snelwegen, groen de gemeentelijke en provinciale wegen waar in de toekomst een heffing voor vrachtwagens wordt ingevoerd

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen