Overslaan en naar de inhoud gaan

Kilometerheffing trucks straks op deze Limburgse wegen

Geplaatst opwoensdag 26 juni 2019 - 17:20

Op alle snelwegen in Limburg geldt vanaf 2023 een kilometerheffing voor vrachtwagens.

Dat staat in een voorstel van minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat. De heffing bedraagt gemiddeld vijftien eurocent per kilometer.

Provinciale wegen
Ook op de provinciale weg tussen Weert en Roermond, de N280, en op de Heerlense Stadsautoweg (N281) gaat de heffing voor vrachtwagens gelden. Deze kilometerheffing wordt als het aan de minister ook ingevoerd op de wegen van Maastricht naar de Belgische grens.

Reageren
In het voorstel somt de minister meer dan 120 trajecten op om kilometerheffing voor vrachtwagens te heffen. Belanghebbenden zoals transporteurs en belangenverenigingen kunnen nog reageren. Uiteindelijk beslist de Tweede Kamer over het voorstel.

Europese regels
De kilometerheffing voor vrachtwagens vloeit voort vanuit Europese regelgeving. In de ons omringende landen zo'n heffing al ingevoerd.

In rood de Limburgse snelwegen, groen de gemeentelijke en provinciale wegen waar in de toekomst een heffing voor vrachtwagens wordt ingevoerd

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen