Overslaan en naar de inhoud gaan

Kiki (15) uit Venlo blaast Taptoe thuis

Geplaatst opmaandag 4 mei 2020 - 19:17

De Venlose Kiki Severijns (15) brengt maandagavond voor haar huis het signaal Taptoe.

De trompettiste geeft daarmee, zoals veel anderen, om 19:58 uur gehoor aan de oproep van het Nationaal Comité 4 en 5 mei om massaal de Taptoe te blazen. Vanwege het coronavirus ziet de jaarlijkse Dodenherdenking er anders uit dan gebruikelijk, vandaar het verzoek van het Nationaal Comité om het trompetsignaal thuis te blazen.

Geen moment
Severijns musiceert in het dagelijks leven bij Showorkest Harmonie Fortissimo in Venlo en bedacht zich na de oproep geen moment om de Taptoe thuis te blazen. Ze speelt het signaal al vijf jaar, maar heeft het nog nooit voor haar eigen huis gedaan.

Video: L1

Dodenherdenking
Het signaal Taptoe wordt jaarlijks geblazen tijdens de Dodenherdenking, voorafgaand aan de twee minuten stilte. De taptoe is een signaal uit de zeventiende eeuw, dat aanvankelijk geblazen werd om aan militairen duidelijk te maken dat de dag erop zit.

Gaandeweg de geschiedenis veranderde het gebruik van het Taptoe-signaal: niet meer om het einde van de dag aan te geven, maar als eerbetoon om het einde van iemands leven te herdenken.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen