Overslaan en naar de inhoud gaan

Kijkshops Roermond en Heerlen dicht

Geplaatst opdinsdag 28 maart 2017 - 11:24

Winkelketen Kijkshop sluit haar vestigingen in Roermond en Heerlen. Het vaste personeel wordt ondergebracht bij vestigingen in de buurt; tijdelijke contracten worden niet verlengd.

Kijkshop maakte dinsdagochtend bekend dat landelijk 20 van de 87 filialen dicht gaan. In Limburg zijn er nu acht vestigingen

Achterstallig onderhoud
De filialen in Venray, Venlo, Weert, Beek en twee winkels in Maastricht worden ontzien. De sluiting van de zaken in Roermond en Heerlen zijn nodig om de winkelketen te redden van de ondergang. "De maatregel is feitelijk achterstallig onderhoud. De afgelopen jaren hebben we niet voldoende gedaan om ons winkelaanbod up-to-date te houden. Er was bovendien al langere tijd een vacaturestop", licht een woordvoerster toe.

Bestelkassa
​Kijkshop
bestaat sinds de jaren '70 en had destijds een vernieuwende aanpak: de artikelen worden getoond in een vitrine en klanten kunnen de spullen aan de hand van een bestelformulier afhalen bij de kassa. De winkelketen heeft steeds meer concurrentie van webwinkels.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Limburgse vestigingen V&D volgende week nog een keer open
VD Maastricht
Warenhuizen van V&D gaan tijdelijk open
MS Mode vraagt uitstel van betaling aan
Winkelketen Witteveen Mode op de fles
Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen