Overslaan en naar de inhoud gaan

Kijkje achter de schermen via smartphone tijdens LVK-finale

Geplaatst opzaterdag 2 januari 2016 - 20:39

Tijdens de finale van het LVK kun je via de L11Alaaf-app een kijkje nemen achter de schermen. Het is de bedoeling dat de kijker tijdens tv-uitzending voortdurend de sfeer en de spanning achter de schermen mee kan beleven.

"L1 gaat mee met de tijd en wil het publiek extra informatie geven. Dat maakt het LVK nog aantrekkelijker om te volgen", vertelt Benny Brauns, hoofd evenementen van L1. "We gebruiken de app L11Alaaf op die avond als tweede scherm. Zo proef je de sfeer in het artiestencafé, zit je op de schouder van artiesten die vol spanning naar het podium lopen, struikel je over kabels backstage en beleef je de stress van een uitzending in de regiewagen. Echt álle deuren gaan open."

Spannende verhalen
Tijdens de finale zal Bebby Kraft naast Henk Hover te zien zijn als co-presentator. De zangeres zal de liedjes aankondigen terwijl Hover op zoek gaat naar leuke en spannende verhalen.

Vrije hand
Programmamaker Henk Hover: “We hebben met ons eigen team volledig de vrije hand. We kunnen dus op het laatste moment beslissen om even een kleedkamer binnen te glippen voor een spontaan interview, of om te kijken hoe de tekstschrijvers en componisten de uitvoering van hun liedje ervaren. We proberen de spanning voor en de opluchting na de optredens in de huiskamer te brengen via de app."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1

Gerelateerde berichten

Het publiek tijdens de LVK-finale van 2011
LVK-bestuur roept artiesten op te stoppen met stemcoalities
#LVK2015 is trending topic op Twitter
LVK-componist: 'Ik heb het andere lied nooit gehoord'
Finale LVK na 11 jaar weer in Venray
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen