Overslaan en naar de inhoud gaan

Kijk terug: Uitspraak in zaak-Nicky Verstappen

Geplaatst opvrijdag 20 november 2020 - 13:30

Jos Brech heeft 12 jaar cel gekregen in de zaak van Nicky Verstappen, plus een half jaar voor het bezit van kinderporno. Vanuit de L1-studio in Maastricht werd er in een extra uitzending van L1mburg Centraal vooruitgeblikt en nabesproken. Ook werd de hele uitspraak uitgezonden.

Kijk hier terug:

Lees ook: Liveblog: Wat wordt het vonnis van Jos Brech?

22 jaar later
Op 10 augustus 1998 verdween Nicky Verstappen uit zijn tent tijdens een jeugdkamp op de Brunssummerheide. Een dag later werd het lichaam van de 11-jarige Nicky tijdens een grote zoekactie gevonden op de heide.

Lees ook: Uitspraak in zaak Nicky: slotstuk van jarenlange nachtmerrie

Doorbraken bleven bijna 20 jaar lang achterwege in de zaak. Maar dna-onderzoek wees in 2018 Jos Brech aan als degene die zijn dna achterliet op het lichaam en kleding van Nicky. Brech werd verdacht voor het ontvoeren, misbruiken en doden van Nicky in 1998.

Justitie eiste een celstraf van 15 jaar en tbs met dwangverpleging of 18 jaar cel. De rechter kwam tot een straf van 12 jaar, omdat met name doodslag niet wettig en overtuigend bewezen is. En TBS legde de rechtbank niet op, omdat het gevaar van herhaling niet is aangetoond.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen