Overslaan en naar de inhoud gaan

Kijk terug: Uitspraak in zaak-Nicky Verstappen

Geplaatst opvrijdag 20 november 2020 - 13:30

Jos Brech heeft 12 jaar cel gekregen in de zaak van Nicky Verstappen, plus een half jaar voor het bezit van kinderporno. Vanuit de L1-studio in Maastricht werd er in een extra uitzending van L1mburg Centraal vooruitgeblikt en nabesproken. Ook werd de hele uitspraak uitgezonden.

Kijk hier terug:

Lees ook: Liveblog: Wat wordt het vonnis van Jos Brech?

22 jaar later
Op 10 augustus 1998 verdween Nicky Verstappen uit zijn tent tijdens een jeugdkamp op de Brunssummerheide. Een dag later werd het lichaam van de 11-jarige Nicky tijdens een grote zoekactie gevonden op de heide.

Lees ook: Uitspraak in zaak Nicky: slotstuk van jarenlange nachtmerrie

Doorbraken bleven bijna 20 jaar lang achterwege in de zaak. Maar dna-onderzoek wees in 2018 Jos Brech aan als degene die zijn dna achterliet op het lichaam en kleding van Nicky. Brech werd verdacht voor het ontvoeren, misbruiken en doden van Nicky in 1998.

Justitie eiste een celstraf van 15 jaar en tbs met dwangverpleging of 18 jaar cel. De rechter kwam tot een straf van 12 jaar, omdat met name doodslag niet wettig en overtuigend bewezen is. En TBS legde de rechtbank niet op, omdat het gevaar van herhaling niet is aangetoond.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen