Overslaan en naar de inhoud gaan

Kijk terug: Het Limburgse lijsttrekkersdebat

Geplaatst opzondag 17 maart 2019 - 17:59

In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen woensdag 20 maart heeft zondagavond het Limburgse lijsttrekkersdebat plaatsgevonden.

L1 zond het debat live uit. De zender had tijdens de live-uitzending te maken met een technische storing, waardoor het debat de laatste tien minuten niet te zien was. Om 20:30 uur wordt het volledige debat alsnog op L1 tv uitgezonden.

Toekomst vliegveld
Woensdag zijn er 47 zetels te verdelen, 13 partijen doen mee aan de Provinciale Statenverkiezingen in Limburg. De lijsttrekkers van de partijen troffen elkaar zondagavond in de politieke arena in het provinciehuis in Maastricht. Daar debatteerden ze onder andere over de toekomst van Maastricht Aachen Airport. Sommige partijen vinden dat de luchthaven moet kunnen uitbreiden. Dat zou immers goed zijn voor de economie in Limburg. Aan de andere kant staan partijen die daar faliekant op tegen zijn. Zij maken zich druk over de gevolgen voor het milieu en de geluidsoverlast.

Lees ook: Wat speelt er bij de Statenverkiezingen? Vijf vragen

Kleinere veestapel
Andere onderwerpen die tijdens het grote lijsttrekkersdebat aan bod kwamen waren: het openbaar vervoer in Limburg, hoe de provincie om moet gaan met zonnepanelen en of de veestapel in Limburg kleiner moet worden.

Het verkiezingsdebat wordt zondagavond om 20:30 uur en 23:30 uur en maandag 18 maart 16:00 uur herhaald op L1 tv.

Bekijk hier alle andere debatten terug.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen